Cum să scapi de un furuncul

1 2 jpg jpeg

Majoritatea furunculelor mici şi simple se pot trata şi acasă, însă cele care devin dureroase sau nu răspund la tratament ar trebui văzute de către un specialist. Iată câteva remedii naturale care te vor ajuta să scapi de această dureroasă şi extrem de inestetică problemă. Ce favorizează apariţia acestuia De ce apare un furuncul? De obicei, acestea apar ca rezultat al slăbirii organismului, fie din cauza strelului sau a alimentaţiei nesănătoase ori a igienei precare. Mai sunt şi alte cauze: un fir de păr crescut sub piele,o aşchie sau un alt corp străin în piele, glande sudoripare înfundate care se infectează, diabet sau o altă boală gravă. Usturoiul te poate ajuta să scapi de această problemă Usturoiul poate contribui la eliminarea acestei probleme. Acest lucru este posibil datorită proprietăţilor sale antibiotice şi de întărire a organismului. Aşa că, este indicat să-l Consumi regulat în mâncare sau sub formă de capsule. Să nu cumva să iei capsule fără să ceri acordul unui medic. O doză mult prea mare îţi poate face rău. Decoctul de păpădie şi brusture previne furunculul Rădăcina de păpădie şi brusture îţi poate fi de ajutor. Cum aşa? Trebuie să prepari un decoct din aceste două plante; ele sunt recunoscute pentru faptul că au proprietăţi de curăţare a sângelui şi te poate ajuta să previi apariţia unui furuncul. Ţine o cură de ceai de trifoi roşu Mai există şi alte remedii naturale ce te pot ajuta să scapi de această dureroasă problemă. De exemplu, bea ceai de turiţă sau de trifoi roşu. Câte două căni pe zi, timp de şapte zile şi furunculul va fi doar o amintire urâtă.

Poţi scăpa de furuncul şi cu ajutorul cataplasmei cu nalbă-mare. Aceasta are efect calmant şi antiinflamator. Iată cum se prepară: ai nevoie de câteva frunze de nalbă-mare. Peste acestea torni apă clocotită. Apoi, pui frunze pe furuncul şi acoperi cu un tifon. Se ţine până se răceşte, iar apoi se înlocuieşte.

Şi cataplasma cu ulm şi cimbru poate aduce furunculul la punctul de spargere. Când furunculul le sparge, spală zona cu o infuzie de levănţică.