Cum să eviţi complicaţiile sinuzitei

1 2 jpg jpeg

Aten┼úie la scurgerile nazale! Nu doar durerile de cap ar trebui s─â te alarmeze ├«n privin┼úa unei posibile sinuzite, ci ┼či scurgerile nazale apoase la ├«nceput, care se ├«ngroa┼č─â ┼či se ├«nchid la culoare.

Pe l├óng─â acestea, pot ap─ârea ┼či febra, ame┼úeala, oboseala, irascibilitatea. Dac─â nu cedeaz─â nici dup─â 7 zile, este nevoie de un consult medical.

Pentru ├«nceput, po┼úi folosi pic─âturi sau spray-uri nazale penru a desfunda c─âile nazale ┼či pentru a reduce inflama┼úia sinusurilor.

Cite┼čte cu aten┼úie prospectul ┼či nu le lua mai mult de 3 zile, de 3-4 ori pe zi, pentru c─â pot da dependen┼ú─â, usuc─â excesiv mucoasa nazal─â, ba chiar ar putea provoca reapari┼úia semnelor de boal─â. De asemenea, renun┼ú─â s─â le folose┼čti dac─â durerile ┼či senza┼úia de nas ├«nfundat persist─â, pentru c─â

se complic─â.

Odat─â ce afec┼úiunea s-a acutizat, un control medical este necesar pentru c─â este posibil s─â fie nevoie de tratament cu antibiotic. ├Ä┼úi va recomanda o antibiogram─â, o analiz─â bacteriologic─â, care va indica dac─â este nevoie de antibiotic ┼či ce tip de antibiotic combate infec┼úia.

Cite┼čte ┼či: Pic─âturile de nas pot da dependen┼ú─â

Este important s─â urmezi tratamentul ┼či durata indicate de medic pentru ca boala s─â nu revin─â. ├Än cazul ├«n care nu este nevoie de antibiotic, un simplu antiinflamator ┼či c├óteva ┼čedin┼úe de aerosoli sau inhala┼úii elibereaz─â c─âile respiratorii ┼či fac durerea s─â cedeze.

Se indic─â tratament chirurgical pentru ├«ndep─ârtarea polipilor nazali c├ónd senza┼úia de nas ├«nfundat ┼či durerile de cap nu trec cu niciun chip.