Cum să eviţi complicaţiile sinuzitei

1 2 jpg jpeg

Atenţie la scurgerile nazale! Nu doar durerile de cap ar trebui să te alarmeze în privinţa unei posibile sinuzite, ci şi scurgerile nazale apoase la început, care se îngroaşă şi se închid la culoare.

Pe lângă acestea, pot apărea şi febra, ameţeala, oboseala, irascibilitatea. Dacă nu cedează nici după 7 zile, este nevoie de un consult medical.

Pentru început, poţi folosi picături sau spray-uri nazale penru a desfunda căile nazale şi pentru a reduce inflamaţia sinusurilor.

Citeşte cu atenţie prospectul şi nu le lua mai mult de 3 zile, de 3-4 ori pe zi, pentru că pot da dependenţă, usucă excesiv mucoasa nazală, ba chiar ar putea provoca reapariţia semnelor de boală. De asemenea, renunţă să le foloseşti dacă durerile şi senzaţia de nas înfundat persistă, pentru că

se complică.

Odată ce afecţiunea s-a acutizat, un control medical este necesar pentru că este posibil să fie nevoie de tratament cu antibiotic. Îţi va recomanda o antibiogramă, o analiză bacteriologică, care va indica dacă este nevoie de antibiotic şi ce tip de antibiotic combate infecţia.

Citeşte şi: Picăturile de nas pot da dependenţă

Este important să urmezi tratamentul şi durata indicate de medic pentru ca boala să nu revină. În cazul în care nu este nevoie de antibiotic, un simplu antiinflamator şi câteva şedinţe de aerosoli sau inhalaţii eliberează căile respiratorii şi fac durerea să cedeze.

Se indică tratament chirurgical pentru îndepărtarea polipilor nazali când senzaţia de nas înfundat şi durerile de cap nu trec cu niciun chip.