Cum previi sensibilitatea dentară

1 2 jpg jpeg

Cauzele sensibiltăţii dentare

Când stratul de protecţie al dinţilor (smalţul dentar) se subţiază, apare sensibilitatea dentară. Dacă suferi de reflux gastroesofagian, poate apărea salivă în exces, fapt care poate afecta smalţul.

Totodată, consumul de băuturi carbogazoase şi de cafea în exces poate duce, în timp, la apariţia sensibilităţii dentare.Şi unele afecţiuni precum bulimia sau bruxismul (scrâşnitul dinţilor) se numără printre factorii care duc la apariţia acestei probleme.

Cum previi sensibilitaea dentara

În primul rând, ai grijă să/ţi periezi corect dinţii. Periajul corect se efectuează pe verticală, dinspre gingie spre dinte şi invers şi trebuie să dureze cel puţin două minute. Periajul este obligatoriu dimineaţa şi seara. Ai grijă ca periajul să nu fie unul prea puternic astfel încât să răneşti gingia.

Citeşte şi:

- Soluţii la-ndemână dacă te dor dinţii

- Cum să pervii îngălbenirea dinţilor

În al doilea rând, este foarte important să alegi o periuţă cu peri moi cu care să cureţi nu doar dinţii ci şi gingiile şi obrajii. Şi folosirea regulată a apei de gură este importantă.

Cum se tratează sensibilitaea dentara

De obicei, în semenea situaţii, tratamentul constă în aplicarea de geluri speciale, câteva săptămâni, până la dispariţia problemei. Este, de asemenea, foarte important să renunţaţi la citrice şi la sucurile acidulate, cel puţin pentru o perioadă.

Totodată, evită orice tratament de albire, căci poate favoriza sau poate agrava afecţiunea.