Cum îţi faci acasă o cremă împotriva eczemelor

1 2 jpg jpeg

La farmacie există zeci de loţiuni împotriva eczemelor, dar nu ştii niciodată dacă ţi se potrivesc sau nu până când nu le încerci. E posibil să găseşti repede un produs care să te ajute să scapi de uscăciune şi iritaţie sau e posibil să găseşti unul care mai rău să îţi agraveze problema.

Vestea bună e că poţi să îţi prepari acasă o cremă împotriva eczemelor, din ingrediente naturale. Pe lângă faptul că ştii ce pui în ea, o să te şi coste mai puţin.

Astfel, îţi poţi face acasă o cremă din: o jumătate de ceaşcă de ulei de cocos, o jumătate de ceaşcă de unt de shea, 20 de picături de ulei esenţial de lavandă, 10 picături de ulei esenţial de arbore de ceai.

Cum procedezi? Ia o crăticioară şi pune apă în ea până la jumătate. Las-o la foc mediu până începe să fiarbă, apoi dă focul mic. Pune uleiul de cocos şi untul de shea într-un borcan rezistent la căldură şi aşază-l în crăticioară. Aşteaptă să se topească amestecul, după care scoate borcanul şi pune-l pe un tocător sau pe un suport de pahare. Aşteaptă până se răceşte puţin lichidul obţinut (dar nu-l lăsa să se răcească de tot, pentru că se va solidifica), apoi adaugă uleiurile esenţiale, amestecă bine şi pune borcanul în frigider. Foloseşte crema când ai nevoie, după care depozitează borcanul la loc în frigider.

Pentru a ţine eczema sub control, nu face duşuri prea fierbinţi, nu utiliza săpunuri prea dure, şi evită cât poţi lactatele. De asemenea, foloseşte haine cât mai moi, care nu irită pielea, şterge-ţi des praful de pe birou şi, foarte important, găseşte-ţi timp să te relaxezi, penru că stresul este un factor care întreţine eczema.