Cele mai eficiente trucuri pentru acnee

1 2 jpg jpeg

Dacă vrei să scapi de acnee mai repede, fără a apela la tratamentele scumpe din comerţ, trebuie să ştii că tratamentul perfect se află chiar la tine în casă. Este vorba de spuma de ras. Foloseşte doar spuma pentru pielea sensibilă. Aplică spuma pe tenul curat, masand uşor cu vârfurile degetelor. Lasă să acţioneze 5-10 minute, apoi clăteşte. Repetă procedura o dată sau de două ori pe săptămâna. Femeile din Coreea consideră că spumă de ras este perfectă pentru coşurile care apar pe ten, pentru că are proprietăţi antiseptice.

Pasta de dinţi

Unul dintre cele mai vechi trucuri, prin simpla aplicare a pastei pe locul lezat vei obţine uscarea coşului dacă o laşi să stea pe locul cu pricina peste noapte. Nu îl va şterge definitiv de pe faţa ta, însă va fi mult mai puţin vizibil, iar dacă te alimentezi corespunzător şi te hidratezi pe tot parcusrul zilei vei observa cum aceastea vor dispărea ca prin minune.

Cubul de gheaţă magic

Ai observat un coş pe faţă!, Mergi repede la congelator, ia un cub de gheaţă şi aplică-l prin mişcări circulare. Pentru a face acest truc şi mai eficient, fă-ţi un ceai verde concentrat, apoi pune ceaiul în forma de gheaţă şi lasă-l la congelator până vei avea nevoie de el.

De asemenea, poţi folosi aceaste cuburi de gheaţă să le pui în apă cu lămâie şi să te hidratezi. Pentru a te bucura de efectul inedit ai grijă să aplici de 3 ori pe zi câte un cub de gheaţă. Va ajuta considerabil la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine din zona respectivă, iar dacă te confrunţi şi cu problema cearcănelor aplică-le şi sub ochi.

Mierea, un antibiotic natural

Un bun mijloc de a lupta împotriva infecţiilor, grăbind de asemenea în cele mai multe cazuri vindecarea acneei. Aplică puţină miere pe un disc demachiant şi apoi fă câteva mişcări circulare în zona respectivă. Lasă discul pe faţă cel puţin 20 de minute după acre clăteşte bine faţa cu apă caldă din abundenţă.

Usturoiul alungă acneea

Deşi multă lume fuge de acest aliment minune, sulful pe care îl conţine este extrem de eficient pentru a combate dificila problemă a acneei. Tot ce trebuie să faci este să tăi un căţel de usturoi în două şi să freci zona afectată. Lasă-l să acţioneze cel puţin 5 minute după care spală faţa cu apă cu puţin bicarbonat dizolvat. După ce te-ai spălat pe faţă evită să te ştergi cu prosopul, lasă faţa să se hidrateze ea cât are nevoie fără a grăbi acest proces.

Lămâia ajută la uscarea acneei

Este cunoscut faptul că lămâia este bogată în vitamina C, se bucură de proprietăţi astringente care ajută considerabil al uscarea acneei. Aşa că, ia o lămâie stoarce-i zeama şi aplic-o cu ajutorul unui disc demachiant pe zona lezată şi las-o să acţioneze peste noapte.

Dacă poţi să mai schimbi din când în când discul cu unul nou la fel îmbibat în zeamă de lămâie ar fi mai mult decât perfect.