Cele mai bune tratamente naturiste cu castane

2 jpg jpeg

Tinctura de castane, excelentă împotriva varicelor

Dac─â vrei s─â scapi de inesteticele ┼či dureroasele varice, ar trebui s─â ├«ncerci tinctura de castane. Ai nevoie de 300 de grame de castane ┼či un litru de alcool (40 de grade). Castanele se pun ├«ntr-un borcan, iar peste acestea se adaug─â alcoolul. Se las─â a┼ča timp de dou─â s─âpt─âm├óni, apoi se strecoar─â. Trebuie s─â iei ├«n fiecare zi c├óte 20 de pic─âturi.

Te ajut─â s─â scapi de hemoroizi

├Än cazul hemoroizilor tratamentele medicamentoase nu prea sunt eficiente. Se pare ├«ns─â c─â o crem─â din castane a dat rezultate excelente. Iat─â cum se prepar─â: ai nevoie de 30 de frunze de castan ┼či 100 de ml de alcool. Frunzele se pun ├«ntr-un bol, iar peste ele se adaug─â alcoolul. Se las─â a┼ča timp de o zi. Cu aceast─â compozi┼úie se unge de 3 ori pe zi zona afectat─â.

Decoct din castane pentru durerile reumatice

┼×i dac─â ai dureri reumatice castanele ├«┼úi vin ├«n ajutor. Ai nevoie de un decoct care se prepar─â din 4 castane m─ârun┼úite ┼či 250 de ml de ap─â. Castanele se fierb timp de cinci minute, se las─â apoi la infuzat un sfert de or─â. ├Ämbib─â un tifon ├«n acest decoct ┼či aplic─â-l pentru ├«nc─â 15 minute pe zonele cu probleme.

Ce mai trebuie s─â ┼čtii

INIM─é S─éN─éTOAS─é

În urma unui studiu, s-a demonstrat că persoanele care mănâncă zilnic 3 castane coapte, fără zahăr, au cu un risc cu 20% mai mic de a face infarct miocardic. Acestea îţi ajută inima să rămână într-o stare excelentă.

SISTEM IMUNITAR PUTERNIC

Consumate sub formă de piure, castanele îţi întăresc sistemul imunitar.