Cele mai bune tratamente naturiste cu castane

2 jpg jpeg

Tinctura de castane, excelentă împotriva varicelor

Dacă vrei să scapi de inesteticele şi dureroasele varice, ar trebui să încerci tinctura de castane. Ai nevoie de 300 de grame de castane şi un litru de alcool (40 de grade). Castanele se pun într-un borcan, iar peste acestea se adaugă alcoolul. Se lasă aşa timp de două săptămâni, apoi se strecoară. Trebuie să iei în fiecare zi câte 20 de picături.

Te ajută să scapi de hemoroizi

În cazul hemoroizilor tratamentele medicamentoase nu prea sunt eficiente. Se pare însă că o cremă din castane a dat rezultate excelente. Iată cum se prepară: ai nevoie de 30 de frunze de castan şi 100 de ml de alcool. Frunzele se pun într-un bol, iar peste ele se adaugă alcoolul. Se lasă aşa timp de o zi. Cu această compoziţie se unge de 3 ori pe zi zona afectată.

Decoct din castane pentru durerile reumatice

Şi dacă ai dureri reumatice castanele îţi vin în ajutor. Ai nevoie de un decoct care se prepară din 4 castane mărunţite şi 250 de ml de apă. Castanele se fierb timp de cinci minute, se lasă apoi la infuzat un sfert de oră. Îmbibă un tifon în acest decoct şi aplică-l pentru încă 15 minute pe zonele cu probleme.

Ce mai trebuie să ştii

INIMĂ SĂNĂTOASĂ

În urma unui studiu, s-a demonstrat că persoanele care mănâncă zilnic 3 castane coapte, fără zahăr, au cu un risc cu 20% mai mic de a face infarct miocardic. Acestea îţi ajută inima să rămână într-o stare excelentă.

SISTEM IMUNITAR PUTERNIC

Consumate sub formă de piure, castanele îţi întăresc sistemul imunitar.