Cele mai bune remedii naturiste pe bază de varză

1 2 jpg jpeg

Salata de varză ameliorează simptomele menopauzei

Nesuferitele bufeuri, stările de nervozitate şi transpiraţia abundentă sunt doar câteva dintre simptomele menopauzei. În acest sens, salata de varză s-a dovedit a fi un remediu grozav.

Iată ce trebuie să faci: mănâncă 250 de grame de salată de varză în fiecare zi, timp de o lună. După această perioadă, simptomele menopauzei ar trebui să nu te mai afecteze.

E extrem de bună în entorse

Dacă ai o entorsă sau o luxaţie, vei scăpa rapid de dureri dacă vei pune pe locul afectat câteva straturi de varză zdorbite. Trebuie să le laşi să acţioneze patru ore.

Te scapă de durerile reumatice

Foarte multe persoane se confruntă cu dureri groaznice cauzate de reumatism. Însă, aceste dureri pot fi învinse cu ajutorul remediilor naturiste cu varză. Frunzele de varză se zdrobesc şi se pun sub formă de cataplasme pe zonele dureroase pentru 2-3 ore. Pe de altă parte, este indicat să bei şi 1-2 pahare cu suc de varză.

Cum se obţine acest suc? Se pun frunze de varză şi puţină apă într-un storcător. Trebuie consumată licoarea obţinută timp de o lună şi jumătate.

Tratează ulcerul gastric

Leacurile care au la bază varza ajută şi la vindecarea, sau măcar la ameliorarea, ulcerului gastric. Iată cum se prepară tratamentul pentru această afecţiune: se bea un litru de suc de varză zilnic. Acesta se obţine prin stoarcerea frunzelor. Bea câte un pahar de suc, de patru ori pe zi.