Carnea chiar îngraşă!
Pe termen lung, dietele în care predomină
şi derivatele ei duc la îngrăşare, atrage atenţia o cercetare europeană efectuată la Colegiul Imperial din Londra. În cadrul cercetării, au fost monitorizate 400.000 de persoane din zece ţări europene. La începutul şi la sfârşitul celor cinci ani de monitorizare, subiecţii au fost cântăriţi şi măsuraţi. De asemenea, la începutul cercetării, participanţii la studiu au completat un chestionar cu privire la obiceiurile lor alimentare. Atât în cazul bărbaţilor, cât şi în cel al femeilor, consumul excesiv de carne favorizează luarea în greutate. Specialiştii au calculat că, la acelaşi număr de calorii consumate, o porţie în plus de numai 250 de grame de carne pe zi (echivalentul unei fripturi) duce la acumularea a încă două kilograme în decurs de cinci ani. Nutriţioniştii recomandă ca porţia de carne consumată să nu fie mai mare decât un teanc de cărţi de joc. De asemenea, medicii recomandă înlocuirea
, a
şi a
cu ouă, brânză şi peşte.