Bebelu┼čii hr─âni┼úi cu m├óncare g─âtit─â ├«n cas─â se vor hr─âni s─ân─âtos mai t├órziu

1 2 jpg jpeg

Copiii peste ┼čase luni hr─âni┼úi cu m├óncarea preparat─â ├«n cas─â au mai multe ┼čanse s─â se hr─âneasc─â s─ân─âtos mai t├órziu. Cel pu┼úin a┼ča sus┼úin cercet─âtorii britanici, cita┼úi de Daily Mail. Studiul a fost realizat de trei universit─â┼úi britanice de renume - ÔÇ×De Montfort UniversityÔÇť din Leicester ┼či Universit─â┼úile din Bristol ┼či din Birmingham, care au analizat informa┼úiile furnizate de

, care au n─âscut

. ├Än urma examin─ârilor, s-a descoperit c─â m├óncarea g─âtit─â ├«n cas─â, cum sunt piureurile de fructe ┼či de legume, care au o varietate de arome, culori ┼či texturi, ├«i determin─â pe bebelu┼či s─â consume ├«n viitor cantit─â┼úi mai mari de fructe ┼či legume.

ÔÇ×Rezultatele consolideaz─â teoria conform c─âreia consumul de fructe ┼či de legume este important la ├«nceputul perioadei de ├«n┼ú─ârcareÔÇť, concluzioneaz─â cercetatorii ├«n studiul care a fost publicat ├«n ÔÇ×Public Health NutritionÔÇť. Specialistul Helen Coulthard, de la ÔÇ×De Montfort UniversityÔÇť, este de p─ârere c─â m─âmicile trebuie s─â le dea zilnic bebelu┼čilor c├óte un preparat g─âtit ├«n cas─â, din fructe ┼či/sau legume.