Analize obligatorii dup─â 45 de ani

1 2 jpg jpeg

Analiza glucozei: pentru diabet zaharat Diabetul zaharat este cauzat de un exces de zah─âr ├«n s├ónge, iar pentru depistarea acestuia este necesar─â m─âsurarea glicemiei. Dac─â este mai mic─â de 110 mg / dl, nu exist─â diabet sau prediabet. Po┼úi a┼čtepta ├«ntre 1 ┼či 3 ani, pentru a re├«nnoi testul. ├Än schimb, ├«n cazul ├«n care se afl─â ├«ntre 1,10 g/l ┼či 1,25 g/l se pune diagnosticul de prediabet. Trebuie luate m─âsuri ├«n ceea ce prive┼čte schimbarea stilului de via┼ú─â, iar testul trebuie s─â fie re├«nnoit un an mai t├órziu. Dac─â m─âsurarea este mai mare sau egal─â cu 1,26 mg / dL, poate fi vorba de diabet zaharat de tip 2. Dar este necesar pentru a confirma diagnosticul. Profilul lipidic Colesterolul este o gr─âsime important─â pentru buna func┼úionare a organismului, dar, ├«n exces, cre┼čte riscul de boli cardiovasculare (infarct miocardic, accident vascular cerebral), mai ales dup─â 45 de ani. Pentru a afla dac─â ai colesterol ridicat, este necesar un test de s├ónge numit profilul lipidic.

Aceasta permite determinarea colesterolului ÔÇ×r─âuÔÇť, care ├«n mod ideal ar trebui s─â fie mai mic de 1,5 g/l, dar ┼či a celui ÔÇ×bunÔÇť (HDL), care trebuie s─â fie mai mare de 0,4 g/l pentru b─ârba┼úi ┼či 0, 5 g/l pentru femei. Doza de trigliceride trebuie s─â fie mai mic─â de 1,5 g/l.

La menopauz─â, femeile sunt mai predispuse la hipotiroidism. Singura modalitate de a ┼čti dac─â tiroida nu func┼úioneaz─â cum trebuie este dozarea TSH (hormon tiroidian de stimulare). Valorile normale ale acestui hormon ar trebui s─â fie ├«ntre aproximativ 0,15 ┼či 5 mUI/l. Un TSH ridicat indic─â faptul c─â tiroida nu func┼úioneaz─â suficient ┼či nu produce suficient de hormoni, ceea ce indic─â hipotiroidism.

În conformitate cu rezultatele unui studiu recent, se pare ca hepatita, în special hepatita C, ucide mai mult decât infecţia cu HIV.

Screening-ul pentru hepatita C se face cu un simplu test de sânge. Screening-ul permite să dezvăluie prezenţa anticorpilor împotriva virusului hepatitei C în serul sangvin.