Analize obligatorii după 45 de ani

1 2 jpg jpeg

Analiza glucozei: pentru diabet zaharat Diabetul zaharat este cauzat de un exces de zahăr în sânge, iar pentru depistarea acestuia este necesară măsurarea glicemiei. Dacă este mai mică de 110 mg / dl, nu există diabet sau prediabet. Poţi aştepta între 1 şi 3 ani, pentru a reînnoi testul. În schimb, în cazul în care se află între 1,10 g/l şi 1,25 g/l se pune diagnosticul de prediabet. Trebuie luate măsuri în ceea ce priveşte schimbarea stilului de viaţă, iar testul trebuie să fie reînnoit un an mai târziu. Dacă măsurarea este mai mare sau egală cu 1,26 mg / dL, poate fi vorba de diabet zaharat de tip 2. Dar este necesar pentru a confirma diagnosticul. Profilul lipidic Colesterolul este o grăsime importantă pentru buna funcţionare a organismului, dar, în exces, creşte riscul de boli cardiovasculare (infarct miocardic, accident vascular cerebral), mai ales după 45 de ani. Pentru a afla dacă ai colesterol ridicat, este necesar un test de sânge numit profilul lipidic.

Aceasta permite determinarea colesterolului „rău“, care în mod ideal ar trebui să fie mai mic de 1,5 g/l, dar şi a celui „bun“ (HDL), care trebuie să fie mai mare de 0,4 g/l pentru bărbaţi şi 0, 5 g/l pentru femei. Doza de trigliceride trebuie să fie mai mică de 1,5 g/l.

La menopauză, femeile sunt mai predispuse la hipotiroidism. Singura modalitate de a şti dacă tiroida nu funcţionează cum trebuie este dozarea TSH (hormon tiroidian de stimulare). Valorile normale ale acestui hormon ar trebui să fie între aproximativ 0,15 şi 5 mUI/l. Un TSH ridicat indică faptul că tiroida nu funcţionează suficient şi nu produce suficient de hormoni, ceea ce indică hipotiroidism.

În conformitate cu rezultatele unui studiu recent, se pare ca hepatita, în special hepatita C, ucide mai mult decât infecţia cu HIV.

Screening-ul pentru hepatita C se face cu un simplu test de sânge. Screening-ul permite să dezvăluie prezenţa anticorpilor împotriva virusului hepatitei C în serul sangvin.