Alcoolul şi grăsimile cresc riscul de cancer cu 20%
şi consumul exagerat de
ridică rata de a dezvolta
în rândul persoanelor de vârsta a doua, atenţionează experţii britanici. În urma studiilor efectuate, aceştia au descoperit că diagnosticarea cu cancer a persoanelor cu vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani
în ultimele trei decenii.
Specialiştii au observat că dacă până acum anumite tumori erau asociate cu persoanele de vârsta a treia, acum acestea se răspândesc şi la generaţii mai tinere. Tratamentele îmbunătăţite, programele mai eficiente de screening anticancer, toate arată că tinerii sunt mai expuşi riscului de a face cancer.
Din rezultatele studiilor, experţii britanici au demonstrat că ţesutul adipos produce hormoni cum sunt insulina şi estrogenul, care sunt responsabili de declanşarea tumorilor. De asemenea, alcoolul are aceleaşi efecte adverse asupra organismului, ca şi sedentarismul sau alimentaţia bogată în carne roşie, acestea fiind strâns legate de apariţia tumorilor.
Rata de cancer de prostată la bărbaţii de vârstă medie a crescut de şase ori în ultimii 30 de ani şi există aproape
în fiecare an.
Este cea mai comună formă de cancer la bărbaţi. Rata de
la femei
în ultimii patruzeci şi cincizeci de ani, iar cifrele arată că una din opt femei va dezvolta această boală la un moment dat în viaţă.