Ai dinţi lipsă? Află ce soluţii există!

1 2 jpg jpeg

Coroana dentar─â

Una dintre solu┼úiile la ├«ndem├ón─â care te poate sc─âpa de problema ap─ârut─â ├«n urma unui dinte lips─â, dar ┼či de cariile profunde sau de fracturile de la acest nivel sunt coroanele dentare. Cele mai utilizate sunt cele din por┼úelan. ├Än cazul ├«n care este nevoie de mai multe coroane, medicii folosesc pun┼úile dentare.

Medicul va ┼člefui din┼úii, iar apoi va aplica coroana dentar─â de prob─â. Abia la c├óteva s─âpt─âm├óni aceasta va fi fixat─â definitiv. Culoarea coroanei dentare va fi stabilit─â ├«mpreun─â cu medicul stomatolog, iar nuan┼úa acesteia trebuie s─â fie la fel cu cea a din┼úilor naturali, pentru a nu ap─ârea discrepan┼úe.

Po┼úi apela ┼či la fa┼úete dentare, ├«n cazul ├«n care ai un dinte ciobit sau pentru a corecta spa┼úiile dintre din┼úi. ┼×i aceast─â metod─â de tratament este una eficient─â.

Implantul dentar, o soluţie optimă

Un tratament eficient care te scap─â de problemele din┼úilor lips─â este ┼či implantul dentar. Este o interven┼úie nedureroas─â care are ┼čanse de reu┼čit─â de peste 94%. Poate fi realizat din materiale precum zirconiu ┼či titan, implantul ├«nlocuind r─âd─âcina dentar─â. Pentru ca un implant s─â poat─â s─â fie f─âcut, pacientul care urmeaz─â s─â fie supus interven┼úiei trebuie s─â aib─â un os de bun─â calitate.

În cazul în care pacientul se confruntă cu o lipsă totală a dinţilor, nu mai este necesară inserarea unui număr de implanturi egal cu numărul dinţilor lipsa, ci se recomandă inserarea a 6-10 implanturi, numărul de coroane fiind cel care în mod fiziologic va exista în cavitatea bucală.

At├ót ├«n cazul implanturilor, c├ót ┼či ├«n ceea ce prive┼čte coroanele dentare, este nevoie de respectarea unei igiene riguroase a cavit─â┼úii bucale, indica┼úiile fiind date de medicul stomatolog.