5 leacuri eficiente contra transpiraţiei în exces

1 2 jpg jpeg

Salvia, cel mai bun remediu în combaterea acestei afecţiuni

Unul dintre cele mai bune remedii ├«n combaterea transpira┼úiei este salvia. A┼ča c─â, dac─â suferi de aceast─â problem─â, bea ceai preparat din aceast─â plant─â. Ai nevoie de o linguri┼ú─â de salvie uscat─â ┼či 250 de ml de ap─â clocotit─â. Pui planta ├«n ap─â ┼či la┼či 15 minute la infuzat. Cum trebuie consumat? Nu trebuie dat pe g├ót. Consum─â-l cu ├«nghi┼úituri mici, pe parcursul ├«ntregii zile.

Pentru un efect mai rapid, ceaiul de salvie se poate folosi ┼či extern. ├Ämbib─â o c├órp─â curat─â, din bumbac, ├«n aceast─â infuzie. Apoi, tamponeaz─â-te bine la subra┼ú. F─â acest lucru ├«n fiecare diminea┼ú─â, dar ┼či ├«nainte de culcare.

Aloe vera

┼×i aloe vera te poate ajuta ├«n aceast─â problem─â. Cum? Zdrobe┼čte o frunz─â din aceast─â plant─â, pune-o pe o dischet─â demacheant─â ┼či apoi aplic-o la subra┼ú. Dup─â 5 minute, cl─âte┼čti cu ap─â rece.

Sucul de lămâie

Un alt leac contra mirosului nepl─âcut de transpira┼úie este ┼či sucul de l─âm├óie. Acest fruct con┼úine substan┼úe active care anihileaz─â aceste mirosuri. C├ónd te treze┼čti, ├«nmoaie o compres─â ├«n suc de l─âm├óie ┼či ┼úine-o la subra┼ú c├óteva secunde.

Frunzele de nuc

Un alt leac naturist extrem de eficient ├«mpotriva transpira┼úei este frunza de nuc. Nu numai c─â vei transpira mai pu┼úin, dar frunzele de nuc te vor sc─âpa ┼či de mirosul ur├ót al acesteia.

Ce trebuie s─â faci? Fierbe 400 de grame de frunze de nuc ├«ntr-un litru de ap─â, un sfert de or─â, iar dup─â ce infuzia s-a r─âcit, toarn-o ├«n apa de baie ┼či stai ├«n ap─â un sfert de or─â.

Po┼úi opta ┼či pentru varianta intern─â: infuzia. Se consum─â un sfert de can─â zilnic, dup─â mesele principale.

Oţetul de mere

Pentru a sc─âpa de transpira┼úie, dar ┼či de mirosul nepl─âcut al acesteia, po┼úi apela ┼či la banalul o┼úet de mere. Tamponeaz─â subra┼úul cu o dischet─â demachiant─â ├«nmuiat─â ├«n o┼úet de mere. Pentru rezultate ┼či mai bune, las─â la fiecare subsuoar─â discheta cu o┼úet timp de 10 de minute, dup─â care cl─âte┼čti bine cu ap─â.