Cum să scapi de mâncatul excesiv

1 2 jpg jpeg

Potrivit specialiştilor în nutriţie, motivele principale care predispun oamenii la îngrăşare sunt apetitul crescut, mâncatul pe fugă (tahifagie), predilecţia pentru dulciuri, ingestia compulsivă şi sedentarismul.

Ce se află în spatele apetitului crescut

În spatele apetitului crescut, a dorinţei nestăvilite de a mânca ceva dulce şi a sedentarismului se află cauze profunde şi, pentru a rezolva problema mâncatului excesiv, trebuie identificate şi eliminate toate aceste motive ascunse.

Cum poţi rezolva toate aceste probleme? Cu ajutorul hipnozei. Hipnoza este metoda revoluţionară şi extrem de eficientă care nu îţi garantează că vei scăpa de kilogramele în plus peste noapte, însă cu siguranţă îţi poate potoli dorinţele inconştiente şi în multe cazuri necontrolate de a mânca. Asta pentru că hipnoza nu lucrează cu mintea conştientă ci cu acel nivel al crezurilor, al emoţiilor şi al credinţelor tale.

Cât de mult ajută dietele şi sportul

Mâncatul excesiv, fumatul şi consumul de alcool sunt rezultatele stresului interior. Din cauza lui, facem excese culinare, pentru că nu ştim cum să reacţionăm. Prin intermediul hipnozei poţi accesa acest nivel subconştient al minţii tale, unde poţi să-ţi rescrii acele crezuri nefavorabile.

În aceeasi măsură, şi cu aceeaşi eficienţă, şi autohipnoza te poate ajuta să elimini cauzele care îţi provoacă pofte necontrolate sau dependenţe de orice natură.

De reţinut că nu este important comportamentul manifestat în exterior – fie că este vorba de mâncat în exces, dependenţa de dulce sau de fumat – ci aceea emoţie, stresul interior care declanşează ceea ce se vede în exterior, comportamentul pe care îl manifestăm.

Dietele şi sportul sunt acţiuni exterioare pe care le impui asupra corpului tău, însă atâta timp cât tu nu lucrezi cu mintea şi cu resursele tale interioare, inevitabil te vei întoarce în punctul de plecare.

2 png png

Eugen Popa este Trainer Personal şi Profesional. Sloganul său este „Învaţă Creşte Dăruieşte“. Eugen îşi împarte timpul între cursurile pe care le susţine, consultaţii şi dezvoltare personală. Afli mai multe despre el AICI.