Semne care îți arată că nu faci suficientă mișcare

Lipsa de mișcare te afectează în moduri în care probabil, nici nu bănuiești. Iată câteva semene că nu faci suficient sport, potrivit Webmd

Suferi de constipație

Când faci mișcare, colonul și mișcările colonului sunt mai eficiente. Se întâmplă acest lucru pentru că tonusul muscular sănătos al abdomenului și al diafragmei este, de asemenea, cheia pentru deplasarea deșeurilor alimentare prin ultimele segmente ale tractului digestiv. Exercițiile fizice constante te pot ajuta să-ți păstrezi o digestive bună, chiar și când îmbătrânești.

oboseala shutter jpeg

Oboseala inexplicabilă poate fi semnul lipsei de mișcare. Foto: Shutterstock

Rigiditatea articulară

Articulațiile dureroase, sau rigide pot fi semn al unor afecțiuni inflamatorii precum artrita sau o boală autoimună. Dar articulațiile se pot rigidiza și atunci când nu le folosești suficient. Mișcarea zilnică  este cea care le ajută să nu se blocheze și previne durerea.

Îți pierzi repede suflul  

Așa cum mușchii devin mai slabi atunci când nu îi folosim, și mușchii care îți ajută plămânii să facă mișcările de inspir și expir  își pierd puterea dacă nu îi antrenezi în mod constant. Cu cât desfășori mai puțină activitate, cu atât respirația este mai puțin amplă și, cu timpul, vei putea avea surpriza să gâfâi și de la sarcini, casnice, ușoare.

Ai schimbări de dispoziție

Lipsa mișcării nu-ți afectează doar sănătatea fizică. Ea îți poate crește sentimentele de anxietate și depresie, scrie webmd Așdar, pentru a preveni o astfel de situație, fă exerciții cardio, mergi pe jos, pe bicicletă, înoată sau aleargă pentru că te vor stimula și îți vor îmbunătăți stara de spirit și stima de sine.

Suferi de oboseală

Te simți lent și obosit de cele mai multe ori? Exercițiile fizice ajută la furnizarea de oxigen și substanțe nutritive către țesuturi. Dacă îți petreci cea mai mare parte a timpului stând, corpul nu primește aceeași cantitate de combustibil de care are nevoie pentru a te menține într-o formă optima.

Citește și Antiviralele. De ce nu sunt indicate tuturor