Moduri ingenioase în care poţi folosi făina. Ai fi vrut să le ştii până acum!

Iată că făina nu este utilă doar în bucătărie! Există o mulțime de moduri inteligente și creative în care o poți folosi pentru treburi prin casă, lucru valabil mai ales pentru făina veche sau expirată!

faina jpg

Făina este unul dintre cele mai utile articole din arsenalul oricărui bucătar. Știți deja că se folosește la panificație și în patiserie, că este versatile și utilă, de aceea o poți folosi pentru a îngroșa sosuri cremoase, dar ceea ce s-ar putea să nu știi este că există un număr surprinzător de moduri în care făina este utilă în afara bucătăriei, scrie OneGood ThingbyJillee.

Respinge furnicile

Dacă observi furnici prin casă, presară o liniuță de făină pe traseul lor pentru a le ține la distanță. Furnicilor nu le place gustul sau textura de pudră  a făinii, așa că vor încerca să o evite, dacă pot!

Curăță cărțile de joc

Dacă ai un pachet de cărți care arată murdar poți folosi făina pentru a le împrospăta! Este nevoie să le pui într-o pungă cu făină, care se închide etanș. Apoi să le agiți bine împreună cu faina. După aceea, scoți carțile card cu card și stergi cu o cârpă curată și uscată. Făina va ajuta la absorbția umidității, a reziduurilor uleioase și a murdăriei, iar după ce le ștergi, cărțile de joc vor arăta mult mai bine.

Combate acneea

Dacă vrei să incerci un remediu de pus în practică acasă, încearcă să realizezi o pastă din miere amestecată cu puțină făină. Aplici această pasta prin tamporane, pe petele de acnee și pe leziunile acneice. Apoi, acoperă cu un plasture și lasă câteva ore să acționeze, de preferință peste noapte, pentru a da timp făinii și mierii să „producă magia”.

Dimineața, clăește zona cu apă calduță. Datorită proprietăților vindecătoare ale mierii și acțiunii de uscare a făinii, pielea ar trebui să arate mai bine.

Curăță oțelul inoxidabil și cuprul

După ce ștergi de apă tot ceea ce înseamnă mânere și tacâmuri din oțel inoxidabil, poți presăra și puțină făină pentru a le să strălucească cu adevărat!

Doar presără făină pe o cârpă curată și uscată, apoi folosește-o pentru a lustrui oțelul inoxidabil până când strălucește într-un mod impecabil.

Știai că poți folosi făină, sare și puțin oțet alb pentru a curăța articole din cupru, cum ar fi oale și tigăile? Doar amestecă părți egale de făină și sare într-un castron mic, apoi pune suficient oțet pentru a forma o pastă.

Întindeți pasta pe o suprafață de alamă sau cupru și lăs-o să stea până când pasta se usucă. Apoi clătește cu apă caldă și obții cupru curat și strălucitor!

Poate fi șampon uscat

Dacă ești în criză de timp și nu ai prin casă un șampon uscat, dar ai făină, atunci aceasta este soluția!  Va absorbi excesul de uleiuri și te va salva pe moment! Aplică făină cernută la rădăcinile părului folosind o perie de machiaj pufoasă. Lăsă făina să stea aproximativ 30 de minute, apoi periază sau scutură excesul de făină (de preferință în timp ce stai în cadă sau la duș, astfel încât să nu faci mizerie în baie.)

Făina va ajuta la absorbția reziduurilor uleioase, iar părul tău va arăta mult mai proaspăt după aceea!

Stimulează avocado să se coacă

Dacă ai luat avocado și ai descoperit că nu e bine copt, poți folosi făină pentru a accelera procesul de coacere. Pune avocado într-o pungă de hârtie, acoperă-l cu făină, apoi lăsă punga pe blat timp de aproximativ 24 de ore. După așteptare, avocado ar trebui să fie gata de utilizare!