├Ä┼úi s├óngereaz─â mereu gingiile ┼či r─ânile ┼úi se vindec─â greu? Uite ce ┼úi se ├«nt├ómpl─â ├«n corp

1 2 jpg jpeg

Acest tip de deficien┼ú─â este destul de rar ├«nt├ólnit ├«n zilele noastre, ├«ns─â exist─â c├óteva grupuri de persoane care au un risc ridicat: femeile care al─âpteaz─â, persoanele ├«n v├órst─â ┼či fum─âtorii. Este u┼čor s─â ├«┼úi ob┼úii necesarul de vitamina C din alimenta┼úie, dac─â ai o diet─â s─ân─âtoas─â ┼či echilibrat─â. Consum─â fructe ┼či legume proaspete. O portocal─â mare sau o jum─âtate de ardei gras ├«┼úi ofer─â doz─â zilnic─â recomandat─â.

De câtă vitamina C avem nevoie?

Speciali┼čtii afirm─â faptul c─â zilnic avem nevoie de aproximativ 75 miligrame de vitamina C pentru ca organismul uman s─â func┼úioneze corespunz─âtor. ├Än felul acesta o singur─â portocal─â ├«┼úi va furniza u aport de aproximativ 80 de miligrame de vitamina C, dar ├«n acela┼či timp ├«┼úi fa furniza ┼či o cantitate optim─â de fibre astfel ├«nc├ót digestia s─â fie sus┼úinut─â s─â func┼úioneze corespunz─âtor.

Po┼úi alege s─â ├«┼úi ├«ncepi diminea┼úa consum├ónd un fresh de citrice sau un smoothie ┼či s─â ├«nlocuie┼čti cana de cafea cu una de ceai verde.

Nici kiwi-ul nu ar trebui să fie exclus din dieta ta, un astfel de fruct pe zi îţi va aduce un aport de 64 de miligrame de vitamina C.

┼×tiai c─â...

... vitamina C ajuta la vindecarea r─ânilor? Datorit─â faptului c─â ajut─â la stimularea produc┼úiei de colagen, prezen┼úa vitaminei C ├«n organism accelereaz─â procesul curativ ├«n caz de arsuri, r─âni grave, protej├ónd totodat─â ┼či ├«mpotriva stresului.

...├«mbun─ât─â┼úe┼čte circula┼úia sangvin─â, contribuie la dilatarea vaselor de sange ┼či previne afec┼úiuni precum angina pectoral─â, tensiune arterial─â sau atac de cord?

... contribuie la eliberarea căilor respiratorii, reduce bronhoconstricţia indusă de efortul fizic intens?

...este un bun reemdiu împotriva astmului?

...vitamina C este eficientă mai ales în lupta împotriva bolilor neurologice?