De ce are nevoie organismul de vitamina C

1 2 jpg jpeg

Previne infecţiile virale

Vitamina C protejează organismul de infecţii prin distrugerea bacteriilor şi virusurilor. De asemenea, acest antioxidant puternic acţionează şi ca un antihistaminic, uşurând simptomele răcelii şi gripei.

În plus, vitamina C, prin puterile sale antioxidante, luptă împotriva radicalilor liberi, acele molecule care pot declanşa stresul oxidativ, ceea ce duce la apariţia unor afecţiuni grave, precum ateroscleroză, boli de inimă sau cancer.

Reduce presiunea arterială

Studiile arată că vitamina C are un rol important în scăderea presiunii arteriale, reducând astefl riscul de a suferi de hipertensiune şi, implicit, de afecţiuni ale inimii.

Pe lângă reducerea tensiunii, vitamina C asigură dilatarea corectă a vaselor de sânge, prevenind astfel depunerea colesterolului pe pereţii arteriali. Astfel, se reduce riscul apariţiei anginei pectorale sau a altor boli de inimă.

Împiedică apariţia cataractei

Pentru o bună funcţionare a sistemului ocular, organismul are nevoie de vitamina C, astfel există riscul de apariţie a unor afecţiuni oculare, precum cataracta. Un consum constant de vitamina C luptă împotriva acestei afecţiuni, deoarece îmbunătăţeşte circulaţia sângelului la nivelul ochilor.

Pe lângă suplimentele alimentare, consumă alimente bogate în vitamina C, precum citrice, papaia, broccoli, kiwi, varză de Bruxelles, boabe de muştar, pătrunjel.