Aspirina d─â dureri de cap

1 2 jpg jpeg

Pastilele folosite ca tratament anti-migrene pot avea ┼či efecte adverse.

Un studiu realizat de cercet─âtorii englezi de la ÔÇťCity of London Migraine ClinicÔÇŁ arat─â c─â o cincime dintre femei acuz─â dureri de cap provocate de consumul de aspirin─â ┼či de paracetamol.

Profesorul Anne MacGregor spune c─â, dac─â organismul e alimentat ├«n exces cu analgezice, nu mai poate produce substan┼úe care s─â ├«ntre┼úin─â mecanismele de eliminare a durerii. Astfel, apar durerile de cap de tip ÔÇťbumerangÔÇŁ.

ÔÇťPacien┼úii ├«ncep s─â ia aspirin─â sau paracetamol timp de dou─â-trei zile pe s─âpt─âm├ón─â ┼či apoi se confrunt─â cu dureri mai mari ca ├«nainte. Dac─â medicul ├«i va prescrie un medicament mai puternic, problema se acutizeaz─âÔÇŁ, precizeaz─â dr. MacGregor.

E bine ca pacienţii să cunoască riscurile ce apar în cazul supradozelor de medicamente pentru tratamentul migrenelor.

Potrivit unor studii anterioare, 1% din populaţia globului suferă de dureri de cap provocate de analgezice.

Femeile prezintă de cinci ori mai multe posibilităţi să sufere de această afecţiune care are, adeseori, cauze hormonale.

Karen Manning, de la Asociaţia Britanică de Acţiune Împotriva Migrenei, spune că oamenii trebuie să fie avertizaţi că dozele mari de medicamente sunt dăunătoare.

├Än prezent, doar analgezicele puternice sunt ├«nso┼úite de o avertizare c─â durerile de cap se pot intensifica. Aspirina, paracetamolul ┼či ibuprofenul nu subliniaz─â acest risc.