5 beneficii ale spirulinei

1 2 jpg jpeg

Spirulina conţine mai multă clorofilă (pigment specific vegetalelor verzi, care contribuie la purificarea organismului) decât oricare dintre alimentele cu care ne hrănim.

Aceast─â alg─â este apreciat─â ┼či folosit─â ├«n lumea ├«ntreag─â pentru efectele ei terapeutice remarcabile, ajut├ónd la energizarea organismului ┼či la ├«nt─ârirea sistemului imunitar.

Doar la nivel celular, exist─â peste 280 de substan┼úe, precum proteinele, bogate ├«n aminoacizi esen┼úiali ┼či acizii gra┼či nesatura┼úi de tip omega 3 ┼či omega 6.

Acestea sunt asimilate de organism f─âr─â probleme, ├«n propor┼úie de 80%. De asemenea, spirulina mai con┼úine: betacaroten, vitaminele din complexul B (B1, B2, B6, B8, B12), vitamina E, acid folic ┼či oligoelemente.

1. Indicată în tratamentul diabeticilor

Pentru c─â stimuleaz─â produc┼úia de insulin─â, este benefic─â pentru bolnavii cu diabet de tip 1. Dac─â iau 4-6 comprimate zilnic timp de o lun─â, ace┼čti bolnavi sunt ap─âra┼úi de complica┼úiile pe care le produce boala diabetic─â: gastrite, ulcere varicoase, orbire sau blocaje renale.

Cine urmeaz─â anual o terapie cu spirulin─â poate s─â fac─â mai multe examene radiologice pe an.

2. Alung─â oboseala

Nutri┼úioni┼čtii recomand─â terapia cu spirulin─â (8-10 comprimate zilnic) ├«n perioadele de efort intens, fizic ┼či intelectual.

Efectul, ├«n astfel de situa┼úii, este evident, persoanele care urmeaz─â un tratament de ├«ntre┼úinere cu acest leac put├ónd s─â mun-ceasc─â ┼či c├óte 17 ore pe zi, f─âr─â s─â fie cople┼čite de oboseal─â.

3. Eficientă în afecţiuni cronice

Spirulina trateaz─â, cu succes, o palet─â larg─â de afec┼úiuni: este folosit─â ├«n tratamentul anemiei, al gastritelor ┼či al altor procese inflamatorii, dar ┼či ├«mpotriva obezit─â┼úii ┼či a ├«mb─âtr├ónirii premature.

├Än afec┼úiunile cronice (cardiopatie ischemic─â, hepatite cronice, ciroze, ulcer gastric ┼či duodenal, insuficien┼ú─â renal─â, retinopatii), terapeu┼úii recomand─â un tratament zilnic cu 8-10 comprimate cu spirulin─â, timp de 30 de zile.

În tratamentele curative, se recomandă ca după o lună să se facă o pauză de 10 zile sau să se reducă doza la un nivel de întreţinere, adică 6-8 comprimate pe zi.

4. Te pune pe picioare după operaţie

Aceea┼či doz─â de 6-8 comprimate este eficient─â ┼či ├«n perioadele de recuperare, dup─â opera┼úii sau dup─â traumatisme.

├Än cazul v├órstnicilor care se confrunt─â cu boli precum cardiopatia ischemic─â ┼či hipertensiunea arterial─â, doza zilnic─â este tot de 6-8 comprimate, timp de 30 de zile.

5. Remediu anticancer ┼či antiinfec┼úios

├Än toate formele de infec┼úii virale ┼či microbiene, terapeu┼úii recomand─â tratamentul cu spirulin─â. Mai mult, unele studii arat─â c─â un organism ├«ntre┼úinut cu o mic─â doz─â zilnic─â de spirulin─â (c├óte dou─â comprimate) nu poate fi atacat de nicio form─â viral─â sau microbian─â.

De aceea, alga verde-albastr─â este folosit─â ├«n profilaxia bolilor maligne. Cele mai bune rezultate s-au ob┼úinut ├«n tratamentul diferitelor forme de cancere, mai ales cele ale organelor interne. ┼×i ├«n tratamentul cancerului osos se ob┼úin rezultate bune ├«n 50% din cazuri.

Indicat─â ┼či copiilor

Datorit─â caracterului ei netoxic, spirulina poate fi administrat─â ┼či femeilor gravide, ┼či copiilor, ├«ncep├ónd cu v├órsta de un an.

Terapia cu alga verde-albastr─â stimuleaz─â lacta┼úia tinerelor mame, at├ót cantitativ, c├ót ┼či calitativ. Toate persoanele aflate sub tratament beneficiaz─â de un aport echilibrat de nutrien┼úi.