Zilnic faci aceste greşeli care-ţi îmbolnăvesc inima!

1 2 jpg jpeg

Pentru o inimă sănătoasă ai nevoie să acorzi atenţi orarului tău zilnic astfel încât să nu sari peste mese, să eviţi pe cât posibil nopţile albe şi mai ales viciile precum fumatul sau alcoolul.

Însă pe lângă aceste tabieturi mai sunt câteva ce au un efect devastator asupra sănătăţii cardiace. Unul dintre exemplele elocvente este privitul la televizor cu orele. Această acţiune deşi aparent te ajută să te relaxezi, creşte riscul apariţiei unui infarct sau a unui accident cerebral, chiar dacă în rest ai o viaţă destul de echilibrată.

Explicaţia vine din faptul că stai în pat sau în canapea într-o poziţie ce nu avantajează deloc sistemul circulator şi respirator.

Lipsa de mişcare

2 jpg jpeg

Ca să combaţi acest risc este indicat ca după aproximativ 15 minute de stat în pat sau pe scaun să te ridici şi să faci câţiva paşi. Nu, nu este o glumă, mişcarea reprezintă o porţie de sănătate curată pentru organismul tău, iar sedentarismul este o problemă din ce în ce tot mai des întâlnită.

În plus, dacă te confrunţi şi cu problema sforăitului, acesta este unul dintre semnele sindromului de apnee în somn, aspect ce poate fi din cauza unei hipertensiuni sau aritmii, motiv pentru care este indicat să mergi al medic şi să soliciţi un screening pentru sindromul de apnee obstructivă.

Cu ajutorul anumitor tratamente medicamentoase sau chiar şi naturiste vei reuşi să ai parte de un somn calitativ şi cantitativ.

Somnul este modalitatea organismului de a se regenera şi dacă nu ai parte de un somn bun, organismul tău va avea de suferit.

Nu amâna micile probleme cu care te confrunţi, acestea adesea pot ascunde probleme de sănătate mult mai grave.

Află care sunt cele mai bune legume şi fructe pentru inimă AICI

Folosirea aţei dentare prea des

Deşi nu există o confirmare clară, ami mulţi specialişti afirmă faptul că afecţiunile gingivale se află în strânsă legătură cu problemele cardiace. Mai ales dacă foloseşti prea des aţa dentară şi nu mergi periodic la medicul stomatolog, bacteriile bucale îţi pot cauza afecţiuni gingivale ce pot ajunge ulterior în sînge şi pot produce inflamaţii.

Prea multe fructe şi legume

1 2 jpg jpeg

Atât fructele cît şi legumele reprezintă o porţie vitală de sănătate, însă abuzul nu este indicat. Este suficient să consumi 3 porţii de legume pe zi şi 2 de fructe pentru a nu te confrunta cu probleme de sănătate.

Alimentaţia ta trebuie să fie echilibrată să conţină câte puţin din fiecare, de preferat ar fi să ai ore fixe la care să mănânci. Evită cu desăvârşire să consumi legume congelate. Valoarea lor nutriţională fiind mult mai scăzută în acest caz.

Adoptă fresh-urile, smoothie-urile, salatele şi nu uita de supe şi ciorbe de legume. Nici carnea nu trebuie uitată, toate produsele fiind necesar a se consuma cu măsură.

De asemenea, poţi să îţi prepari legume înăbuşite la tigaie sau să le serveşti pe post de garnitură.

Excesul de alcool

Un pahar de vin este sănătate curată pentru organismul tău, însă abuzul este un adevărat dezastru pentru inimă mai ales, existând riscul de hipertensiune, colesterol mărit.

Ţine cont de faptul că alcoolul reprezintă un imens pericol pentru ficat, motiv pentru care este indicat la fel ca în orice alt caz să îl consumi cu măsură şi să nu faci abuz.