Vitamine indispensabile femeilor

1 2 jpg jpeg

Alimentaţia echilibrată este baza sănătăţii tale. Învaţă să te alimentezi corect. Nu sări niciodată peste micul dejun şi fii cât poţi de activ.

Natura îţi pune la dispoziţie tot ce ai nevoie. Ţine cont de efortul fizic depus în fiecare zi astfel încât să ai suficientă energie.

Vitaminele îţi oferă o doză excelentă de antioxidanţi care ajută în primul rând la întărirea imunităţii, iar din această categorie face parte şi vitamina A.

Excelentă pentru a-ţi menţine atât dantura cât şi oasele sănătoase, vitamina A te fereşte de efectele îmbătrânirii premature cât şi de probleme la nivelul ochilor.

Surse bune din care o poţi procura sunt ouăle, morcovii, laptele, broccoli, roşiile, dovleacul, ficatul, spanacul şi chiar şi pepenele roşu vara.

Complexul vitaminic B ajută metabolismul

Toate vitaminele îţi oferă energie şi ajută la îmbunătăţirea metabolismului, însă mai ales vitamina B2, aceasta te ţine la distanţă de afecţiuni precum ulcer, probleme la nivelul pielii, dureri de gât.

Motiv pentru care din alimentaţia ta nu trebuie să lipsească alimentele precum ciupercile, cerealele integrale, migdalele, lactatele. Vitamina B6 ajută la menţinerea unui nivel corect al zahărului în organism, fiind eficient în combaterea greţurilor matinale mai ales la femeile gravide.

Află ce trebuie să ştii despre acidul folic AICI

Fructele uscate, carnea, peştele, bananele, seminţele, cerealele, ovăzul, avocado si fasolea reprezintă sursele bune din care organismul tău să procure această vitamină.

Cunoscută şi sub numele de biotinină, vitamina B7 ajută la regenerarea celulară, fiind secretul pielii şi părului frumos.

Tot din acest complex atât de sănătos şi important face parte şi vitamina B9 sau acidul folic, aceasta fiind responsabilă de starea bună de funcţionare a memoriei şi a inimii. O găseşti cu uşurinţă în legumele cu frunze închise la culoare, sucul portocalelor sau chiar în ouă.

Şi nu în ultimul rând vitamina B12 este vitală pentru combaterea anemiilor

Vitamina C, cărămida imunităţii puternice

1 2 jpg jpeg

Una dintre cărămidele principale ale sistemului imunitar, fiind responsabilă cu grăbirea procesului recuperator al rănilor, găsindu-se mai ales în fructe, citrice.

Vitamina D întăreşte oasele

Această vitamină face o pereche bună cu celelalte vitamine, în special vine în ajutorul organismului pentru a ajuta la asimilarea corectă a calciului, ferindu-te în felul acesta de afecţiuni precum scleroza şi artrita.

În timp ce vitamina E combate cu succes acţiunea radicalilor liberi prevenind totodată şi afecţiunile aparatului cardiac.

Nici vitamina K nu trebuie exclusă, mai ales că aceasta sprijina buna circulaţie sangvină, astfel protejându-te de bolile de inimă. O găseşti cu uşurinţă în alimente precum uleiul de peşte, de soia, cerealele cât şi legumele cu frunze verzi.