VIDEO: 7 semne care te trimit la medic

1 2 jpg jpeg

1. Dureri intense de cap

Atacul vascular cerebral sau o tumoare pe creier se manifest─â de obicei prin dureri puternice de cap. ├Än plus, dac─â durerea de cap este ├«nso┼úit─â de ame┼úeal─â, tulbur─âri de vedere, ┼úiuit ├«n urechi ┼či de o stare de nervozitate poate fi un semn c─â ai hipertensiune arterial─â.

De┼či acest disconfort apare ┼či atunci c├ónd e┼čti stresat sau ai r─âcit, ar fi bine s─â nu ├«l ignori ┼či s─â faci o vizit─â medicului de familie.

2. Ameţeli inexplicabile

Dacă ai frecvent ameţeli, aparent fără motiv, poate fi un semn că ţi-a scăzut nivelul tensiunii arteriale, că ai anemie sau că ai făcut o criză hipoglicemică.

Ame┼úeala apare ┼či ├«n cazul unei boli digestive, al unei encefalite (inflamare a creierului) sau dac─â suferi de diabet. ├Än orice caz, ame┼úeala este un semnal c─â ├«n organism exist─â unele dezechilibre.

3. Ganglioni inflamaţi

Ganglionii sunt primii care te avertizeaz─â de prezen┼úa unei infec┼úii ├«n organism. ├Äi po┼úi sim┼úi la palpare pe g├ót, ├«n jurul urechilor, sub mandibul─â, ├«n zona axial─â ┼či ├«n cea inghinal─â. ├Än mod normal, ace┼čtia au un diametru de aproximativ un centimetru ┼či uneori sunt palpabili, f─âr─â ca acest lucru s─â fie un motiv de ├«ngrijorare.

├Äns─â dac─â dep─â┼česc aceast─â dimensiune, dac─â sunt durero┼či sau sensibili la atingere poate fi indiciul unei viroze respiratorii puternice, al unei infec┼úii sau al prezen┼úei unei tumori maligne.

4. Limbă încărcată

Virusul herpetic sau candidoza sunt doar două dintre bolile în care limba are aspectul încărcat cu o substanţă albă, galbenă sau oranj.

Acest simptom poate fi ┼či indiciul unui consum excesiv de alcool ┼či de gr─âsimi sau a unor afec┼úiuni gastrointestinale.

5. Oboseal─â permanent─â

Orice boal─â, chiar ┼či o banal─â r─âceal─â, ├«┼úi poate da o stare de oboseal─â. Exist─â ├«ns─â afec┼úiuni severe, cum ar fi hepatitele cronice, bolile cardiovasculare, anemia, tulbur─ârile renale sau cele tiroidiene, ├«n care st─ârile de oboseal─â persist─â pe perioade lungi de timp.

6. Dureri în piept

Durerile ├«n piept cu o durat─â mai mare de cinci minute, ├«nso┼úite de durere la nivelul umerilor, g├ótului ┼či al bra┼úelor, de delir, le┼čin, transpira┼úie ┼či de dificult─â┼úi de respira┼úie pot semnala un infarct. Durerile ├«n piept pot ap─ârea ┼či ├«n perioadele de stres, dac─â ai tulbur─âri emo┼úionale sau reumatism.

7. Scădere rapidă în greutate

De┼či nu ┼úii diet─â, ai sesizat c─â ├«ntr-o perioad─â scurt─â de timp c├óntarul arat─â cu c├óteva kilograme mai pu┼úin? Acesta poate fi visul oric─ârei femei, dar este bine s─â ┼čtii c─â sl─âbirea f─âr─â o cauz─â anume este un simptom al unor afec┼úiuni serioase.

Ea poate semnala prezen┼úa unei infec┼úii, depresie, probleme de absorb┼úie, o afec┼úiune a stomacului, dar ┼či cancer.