VIDEO: 7 semne care te trimit la medic

1 2 jpg jpeg

1. Dureri intense de cap

Atacul vascular cerebral sau o tumoare pe creier se manifestă de obicei prin dureri puternice de cap. În plus, dacă durerea de cap este însoţită de ameţeală, tulburări de vedere, ţiuit în urechi şi de o stare de nervozitate poate fi un semn că ai hipertensiune arterială.

Deşi acest disconfort apare şi atunci când eşti stresat sau ai răcit, ar fi bine să nu îl ignori şi să faci o vizită medicului de familie.

2. Ameţeli inexplicabile

Dacă ai frecvent ameţeli, aparent fără motiv, poate fi un semn că ţi-a scăzut nivelul tensiunii arteriale, că ai anemie sau că ai făcut o criză hipoglicemică.

Ameţeala apare şi în cazul unei boli digestive, al unei encefalite (inflamare a creierului) sau dacă suferi de diabet. În orice caz, ameţeala este un semnal că în organism există unele dezechilibre.

3. Ganglioni inflamaţi

Ganglionii sunt primii care te avertizează de prezenţa unei infecţii în organism. Îi poţi simţi la palpare pe gât, în jurul urechilor, sub mandibulă, în zona axială şi în cea inghinală. În mod normal, aceştia au un diametru de aproximativ un centimetru şi uneori sunt palpabili, fără ca acest lucru să fie un motiv de îngrijorare.

Însă dacă depăşesc această dimensiune, dacă sunt dureroşi sau sensibili la atingere poate fi indiciul unei viroze respiratorii puternice, al unei infecţii sau al prezenţei unei tumori maligne.

4. Limbă încărcată

Virusul herpetic sau candidoza sunt doar două dintre bolile în care limba are aspectul încărcat cu o substanţă albă, galbenă sau oranj.

Acest simptom poate fi şi indiciul unui consum excesiv de alcool şi de grăsimi sau a unor afecţiuni gastrointestinale.

5. Oboseală permanentă

Orice boală, chiar şi o banală răceală, îţi poate da o stare de oboseală. Există însă afecţiuni severe, cum ar fi hepatitele cronice, bolile cardiovasculare, anemia, tulburările renale sau cele tiroidiene, în care stările de oboseală persistă pe perioade lungi de timp.

6. Dureri în piept

Durerile în piept cu o durată mai mare de cinci minute, însoţite de durere la nivelul umerilor, gâtului şi al braţelor, de delir, leşin, transpiraţie şi de dificultăţi de respiraţie pot semnala un infarct. Durerile în piept pot apărea şi în perioadele de stres, dacă ai tulburări emoţionale sau reumatism.

7. Scădere rapidă în greutate

Deşi nu ţii dietă, ai sesizat că într-o perioadă scurtă de timp cântarul arată cu câteva kilograme mai puţin? Acesta poate fi visul oricărei femei, dar este bine să ştii că slăbirea fără o cauză anume este un simptom al unor afecţiuni serioase.

Ea poate semnala prezenţa unei infecţii, depresie, probleme de absorbţie, o afecţiune a stomacului, dar şi cancer.