Uleiul de arbore de ceai alungă micoza piciorului

1 2 jpg jpeg

Un antifungic natural Uleiul de arbore de ceai este unul dintre cele mai puternice antifungice naturale. Fungii sunt ciuperci care se dezvoltă pe piele, iar acest ulei ajută la îndepăratrea acestuia.

Acest ulei esenţial conţine o concentraţie mare de alcool şi de hidrocarburi monoterpenice cunoscute pentru faptul că luptă împotriva înmulţirii ciupercilor pielii. Acest remediu se aplică de mai multe ori, direct pe zona afectată din cauza micozelor.

Micoza piciorului apare mai ales între degetele de la picioare. Zonele acestea sunt deosebit de sensibile la infecţii bacteriene, deoarece sunt regiuni umede, în care micozele găsesc un mediu bun de dezvoltare. Uleiul esenţial de arbore de ceai purifică pielea dintre degetele de la picioare şi previne apariţia infecţiilor.

Uleiul esenţial de arbore de ceai ajută pielea afectată de micoză să se vindece mai repede. Este util, de asemenea, la stimularea sistemului imunitar. Persoanele care au o imunitate crescută sunt mai puţin predispuse la afecţiune.

Uleiul esenţial de arbore de ceai acţionează blând, nu usucă pielea, ci o hrăneşte în profunzime în acelaşi timp în care elimină bacteriile.

Pentru îngrijirea picioarelor, mai poţi apela şi la alte soluţii naturale:

- bicarbonatul de sodiu (pentru băi de picioare se pune o lingură de bicarbonat la 2 litri de apă),

- uleiul esenţial de arbore de ceai, care are acţiune antifungică şi antiseptică (se adaugă 6 picături din acest ulei în baia de picioare).