Uite ce rişti dacă mănânci la birou sau în pat! VIDEO

1 2 jpg jpeg

Firimiturile sunt un adevărat pericol pentru sănătatea ta. Atrag diverse insecte în patul tău de la furnici la muşte. Digestia este un proces complex de care ar trebui să ţii cont în momentul în care alegi locul unde urmează să iei masa.

Fiecare masă a zilei trebuie să fie ca un ritual, pentru că din alimentaţie şi din odihnă organismul îşi reface resursele pentru a te susţine în toate activităţile tale zilnice.

Indigestie

O masă copioasă servită în pat poate favoriza apariţia indigestiei, deoarece atât în timpul cât şi după masă este indicat ca poziţia corpului să fie pe verticală. Orice poziţie orizontală ajută la formarea refluxului gastric, iar digestia este cu mult îngreunată.

Balonare

Micul dejun adus la pat, deşi pare un gest romantic, pe cât este de drăguş, pe atât este de nociv. Instinctiv după ce l-ai terminat de savurat apare gestul de a aţipi un pic. Acest mic somn de frumuseţe favorizează apariţia balonării şi a obezităţii. Alimentele consumate depun un efort foarte mare asupra diafragmei şi întârzie digestia.

Obezitate

Micile gustări în faţa calculatorului sau a televizorului te fac să nu te mai concentrezi asupra cantităţii pe care o consumi. Nu mai conştientizezi cantitatea de alimente ingerată şi ai tendinţa de a mânca mai mult şi mai repede