Tu ştii la ce poţi folosi sucul de lămâie?

1 2 jpg jpeg

Având un aport mare de vitamine E, A, B6, şi C, dar şi alte elemente preţioase precum fosfor, zinc, potasiu, magneziu, fier, cupru şi calciu. lămâile sunt de mare folos întregului organism.

O adevărată bombă vitaminică pe care natura ţi-o pune la dispoziţie şi de care te poţi bucura la prepararea diverselor bucate sau chiar în limonadă.

Excelentă în aromoterapie

Fie că alegi să arzi câteva picături de ulei esenţial de lămâie sau pui o lămâie desfăcută pe o farfurie peste care să presari puţină sare, ambele obiceiuri te vor scăpa de energiile negative. Nu ţine lămâie desfăcută mai mult de o noapte deoarece vei obţine efectul invers.

Poţi să adaugi câteva picături de ulei esenţial într-un recipient cu pulverizator şi apoi să completezi cu apă. Agită bine şi apoi stropeşte prin casă. Mirosul fresh de lămâie îţi va înveseli casa şi starea de spirit.

Află de ce este indicat să bei în fiecare zi apă cu lămâie AICI

Remediu pentru inimă

Sucul de la o lămâie dimineaţa în puţină apă caldă este ideal mai ales pentru a scădea tensiunea arterială.

Poţi alege să îţi începi ziua cu o limonadă sau să o consumi pe parcursul zilei dar fără a adăuga zahăr în ea. Mai bine apelează la mierea de albine sau la siropul de arţar.

Tot dimineaţa este recomandat să faci gargară cu apă cu lămâie mai ales dacă te confrunţi cu infecţii la nivelul gâtului. Este o alternativă a gargarei cu apă şi sare însă în acest caz lămâia are efect antimicrobian.

Pentru eterna problemă a mătreţei tot lămâia este salvarea naturală, şi anume, alege să masezi scalpul înainte de a te spăla pe cap cu sucul de lămâie, lasă să acţioneze maxim 10 minute şi apoi spălă-te ca de obicei.

Cu cât vei folosi acest truc mai des cu atât mai bune şi mai rapide vor fi rezultatele.

Uită de unghiile îngălbenite

Aspectul unghiilor îţi dau bătăi de cap? Încep să se îngălbenească şi să devină casante? Atunci amestecă o lingură ulei de măsline cu o lingură suc de lămâie şi aplică amestecul pe suprafaţa unghiilor. Poţi chiar să faci un mic masaj atât pe unghie cât şi la nivelul cuticulelor.

Acest truc le va oferi strălucire şi le va fortifica.

Cel mai bun dezinfectant

Nu ai alcool medicinal la îndemână? Nu mai e nici o problemă, stoarce zeama de la o lămâie şi aplic-o pe rană cu ajutorul unui disc demachiant sau a unui tifon.

Astfel poţi proceda şi în cazul în care vrei să dezinfectezi anumite instrumente prin casă sau chiar şi ecranul telefonului, doar că în acest caz se recomandă a se amesteca zeama de lămâie cu un pic de apă şi apoi să pulverizezi deasupra ecranului.