Trucuri simple prin care îţi poţi menţine inima sănătoasă

1 2 jpg jpeg

Optimismul, „medicamentul“ inimii sănătoase

Se pare că starea de spirit şi sănătatea organismului se află în strânsă legătură, abordarea cu optimism a încercărilor fiecărei zile devenind un adevărat leac pentru un sistem cardiovascular sănătos.

În plus, cercetătorii au confirmat faptul că oamenii optimişti au mai puţine şanse să sufere de o boală de inimă, comparativ cu cei pesimişti. Aşadar, o stare emoţională bună garantează nu numai o viaţă fericită, ci şi una sănătoasă.

Consumul moderat de bere, de ajutor

Studii recent efectuate au reconfirmat că persoanele care consumă bere în cantităţi moderate au un risc cu 31% mai mic să sufere un infarct sau de alte afecţiuni ale inimii. Datorită faptului că berea are rol în stimularea producerii colesterolului „bun“, predispoziţia către bolilor coronariene este mai mică.

În plus, consumul moderat de bere poate conduce la scăderea nivelului de homocisteină din sânge care, în cantităţi mari, este un factor activ în producerea afecţiunilor cardiovasculare.

„Pe lângă beneficiile sale nutritive datorate ingredientelor naturale din care este produsă, berea, consumată în cantităţi moderate, poate contribui la scăderea incidenţei afecţiunilor cardiovasculare. Astfel spus, consumul moderat de bere se poate integra perfect într-un stil de viaţă echilibrat care implică exerciţiu fizic şi o alimentaţie sănătoasă“, spune Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Mersul pe jos menţine sănătatea cardiacă

Este binecunoscut faptul că activităţile fizice, efectuate regulat, previn o multitudine de boli, dar mai puţin cunoscut este că mersul pe jos, în pas alert, contribuie la scăderea tensiunii arteriale.

Recent s-a demonstrat că mersul susţinut pentru 30 minute, în fiecare zi, reduce semnificativ riscul hipertensiunii, menţinând, astfel, o inimă sănătoasă.