Trucuri pentru dinţi sănătoşi

1 2 jpg jpeg

Dacă ai grijă de dantura ta, vei putea să eviţi multe probleme de sănătate care sunt corelate cu o igienă precară. De aceea, ne-am gândit să venim în ajutorul vostru cu câteva trucuri pentru dinţi sănătoşi:

5 trucuri pentru dinţi sănătoşi:

Aliatul...din bucătărie al zâmbetului strălucitor

Remediu folosit încă de pe vremea bunicilor, bicarbonatul de sodiu este un aliat de încredere când vine vorba de o dantură frumoasă. Cristalele fine de bicarbonat au proprietăţi abrazive. Ele sunt cele care ajută la îndepărtarea petelor de pe dinţi şi fac ca smalţul să strălucească. În plus, periajul periodic cu bicarbonat ajută şi la îndepărtarea bacteriilor.

Consumă alimente bogate în fibre

Alimentele bogate în fibre, precum merele, ţelina şi morcovii, ajută, la rândul lor, la eliminarea petelor gălbui de la nivelul dinţilor. Surse bogate de vitamine şi minerale, merele, ţelina şi morcovii ajută şi la masarea gingilor datorită faptului că sunt crocante.

Tratează fisurile dentare

Ai observat o mică fisură pe unul dintre dinţi? Nu lăsa lucrurile la voia întâmplării, ci mergi din timp la medicul dentist pentru a rezolva problema. Fisurile dentare apar din mai multe motive: bruxismul (cunoscut ca scrâşnitul din dinţi), mestecarea unor alimente tari, fie modificările extreme de temperatură la nivelul dinţilor (consumul de alimente foarte calde urmate de alimente foarte reci). Netratate, fisurile dentare pot duce în primă fază la apariţia durerii şi a infecţiilor.

Dinţii lipsă pot afecta sănătatea orală

Se ştie că probleme dentare netratate pot duce la apariţia altor afecţiuni, precum cele ale inimii. La fel ca şi cariile dentare, lipsa dinţilor este una dintre ,,problemele” ce te trimit la medicul stomatolog. Dinţii de lângă locul gol îşi pierd treptat poziţia, migrează şi ies din os. Cu cât solicităm mai mult dinţii de lângă locul gol, cu atât mai mult riscăm să-i pierdem.

Alte trucuri pentru dinţi sănătoşi - mai puţină cafea şi tutun

Parte din rutina zilnică, în multe dintre situaţii, fumatul şi consumul de cafea nu sunt tocmai obiceiuri ,,prietene” cu sănătatea orală, respectiv un zâmbet frumos. Pe lângă efectele negative pe care are excesul acestora pentru sănătate, obiceiurile duc la apariţia petelor de pe dinţi şi chiar la îngălbenirea danturii.