Trucuri pentru a scăpa de inflamaţii

1 2 jpg jpeg

Cu cât este mai sănătos stilul tău de viaţă, cu atât mai mici sunt şansele să te confrunţi cu o inflamaţie. În plus, mişcarea pune sângele în mişcare aspect care va contribui semnificativ la menţinerea sănătăţii capilarelor şi a vaselor sangvine.

Este foarte important ca în alimentaţia ta să se regăsească un echilibru între acizii graşi de tipul Omega-3 şi Omega-6. Un consum sporit de Omega-6 în detrimentul celui de tipul Omega-3 favorizează procesele inflamatorii. Astfel, se recomandă evitarea exceselor de ulei vegetal sau alimente de tip fast food care au un aport mai mare de Omega-6.

Somonul, tonul, uleiul de in, uleiul de măsline nu ar trebui să lipsească din meniul tău zilnic.

Mănâncă mai des soia

2 jpg jpeg

Fie că alegi laptele de soia, brânza sau soia naturală fiartă, include în fiecare zi un astfel de produc în dieta ta. Este recunoscută pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare. Doar 2 pahare de lapte de soia este suficent pentru ca procesul inflamator existent în organism să regreseze. Trebuie totuşi menţionat faptul că excesele nu sunt admise nici în acest caz, un consum exagerat de soia poate avea un efect negativ asupra stării tale de sănătate.

Află tot ce trebuie să ştii despre masaj AICI

Masajul şi drenajul limfatic

Masajul nu este un moft, ci o necesitate. Reprezintă una dintre modalităţile prin care se pot reduce inflamaţiile existente. Mai mult de atât masajul susţine drenajul limfatic care este benefic pentru regenerarea celulară şi inducerea stării de bine diminuând stresul.

Evită grăsimile

Deşi sunt necesare pentru buna funcţionare a organismului trebuie precizat că aceastea se împart în 2 categorii şi anume grăsimi sănătoase şi nesănătoase. Motiv pentru care trebuie să scoţi din regimul tău prăjiturile din comerţ, margarina, produsele de tip fast food şi grăsimea vegetală.

Potrivit healthyliving.msn.com pentru a te bucura de un stil de viaţă sănătos este indicat să csumi zilnic legume, fructe până în ora 12 şi multă apă.

Legumele cu frunze verzi îţi oferă o doză bună de magneziu, mineral care te protejează de procesele inflamatorii. Lipsa acestui mineral poate fi un factor cauzant al bolilor de inimă şi chiar la instalarea diabetului.

Sfat

Nu sări peste orele de somn şi consumă cel puţin o cană de cea verde pe zi, acesta ajută semnificativ la reducerea stresului din organism mai ales cel la nivel celular.