Trucuri inedite prin care poţi preveni cancerul

1 2 jpg jpeg

Trucuri inedite prin care poţi preveni cancerul: bea bere

Consumat─â cu modera┼úie, berea te protejeaz─â ├«mpotriva bacteriei Helicobacter pylori, bacterie responsabil─â pentru apari┼úia ulcerului ┼či a cancerului de stomac.

Astfel, experţii recomandă consumul de alcool doar de două ori pe săptămână (doza indicată este de 200 ml, 5% alcool).

Trucuri inedite prin care poţi preveni cancerul: ridică-te la fiecare două ore

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â ne avertizeaz─â c─â statul prelungit pe scaun, la birou, cre┼čte cu 10% riscul de a dezvolta o form─â de cancer, ├«n special cel uterin, de stomac sau pulmonar, arat─â un nou studiu al Universit─â┼úii Regensburg din Germania.

Trucuri inedite prin care poţi preveni cancerul: marinează carnea

Prin frigerea sau prăjirea cărnii la temperaturi ridicate se eliberează anumite substanţe chimice asociate cu apariţia cancerului.

Însă, cercetătorii de la Institutul American de Cercetare a Cancerului susţin că acoperirea cărnii într-un sos marinat împiedică contactul direct cu flăcările, reducând astfel din cantitatea de substante cancerigene eliberate.

Trucuri inedite prin care po┼úi preveni cancerul: nu p─âstra fructele ┼či legumele la frigider

Studiile arată că fructele refrigerate conţin mai puţine substanţe nutritive care ne ajută să prevenim cancerului decât cele păstrate la temperatura camerei.

De exemplu, ro┼čiile ┼či ardeii p─âstra┼úi ├«ntr-un bol ┼či nu la frigider con┼úin o cantitate dubl─â de betacaroten ┼či de p├ón─â la 20 de ori mai mult licopen, ambele substan┼úe av├ónd propriet─â┼úi ce pot ┼úine cancerul la distan┼ú─â.

Trucuri inedite prin care poţi preveni cancerul: nu băga legumele la microunde

Un nou studiu al cercet─âtorilor americani arat─â c─â legumele ├«┼či pierd calit─â┼úile atunci c├ónd sunt fierte sau puse la cuptorul cu microunde.

Un bun exemplu îl reprezintă broccoliul, care conţine sulforafan, o substanţă eficientă împotriva cancerului, dar care este distrusă în momentul încălzirii la cuptorul cu microunde.

Trucuri inedite prin care poţi preveni cancerul: elimină odorizantele de interior

Incredibil sau nu, aerul din casa ta poate fi mai poluat dec├ót cel de afar─â, mai ales dac─â se fumeaz─â. De asemenea, compu┼čii volatili elimina┼úi de anumite produse de cur─â┼úare, odorizante de interior sau lum├ón─âri parfumate pot fi cancerigeni.

A┼čadar, deschide c├ót mai des ferestrele ┼či las─â aerul curat s─â-┼či fac─â treaba.

Trucuri inedite prin care poţi preveni cancerul: redu consumul de sare

Consumul excesiv de sare este principala cauză a 14% dintre cazurile de cancer de stomac din Marea Britanie, potrivit unei cercetări recente. Important este să consumi cât mai puţină sare, înlocuind condimentul la prepararea mâncărurilor cu alte ierburi aromatice.

Trucuri inedite prin care poţi preveni cancerul: somn în întuneric total

Numeroase studii au asociat expunerea prelungită la lumină artificială pe timp de noapte cu un risc mai mare de a dezvolta cancer, în special cancer mamar sau de prostată.

Pe de alt─â parte, cercet─âtorii recomand─â somnul ├«n ├«ntuneric, pentru c─â doar a┼ča corpul nostru secret─â niveluri s─ân─âtoase de melatonin─â, un factor ce previne dezvoltarea anumitor tipuri de cancer.