Trucuri inedite prin care poţi preveni cancerul

1 2 jpg jpeg

Trucuri inedite prin care poţi preveni cancerul: bea bere

Consumată cu moderaţie, berea te protejează împotriva bacteriei Helicobacter pylori, bacterie responsabilă pentru apariţia ulcerului şi a cancerului de stomac.

Astfel, experţii recomandă consumul de alcool doar de două ori pe săptămână (doza indicată este de 200 ml, 5% alcool).

Trucuri inedite prin care poţi preveni cancerul: ridică-te la fiecare două ore

Oamenii de ştiinţă ne avertizează că statul prelungit pe scaun, la birou, creşte cu 10% riscul de a dezvolta o formă de cancer, în special cel uterin, de stomac sau pulmonar, arată un nou studiu al Universităţii Regensburg din Germania.

Trucuri inedite prin care poţi preveni cancerul: marinează carnea

Prin frigerea sau prăjirea cărnii la temperaturi ridicate se eliberează anumite substanţe chimice asociate cu apariţia cancerului.

Însă, cercetătorii de la Institutul American de Cercetare a Cancerului susţin că acoperirea cărnii într-un sos marinat împiedică contactul direct cu flăcările, reducând astfel din cantitatea de substante cancerigene eliberate.

Trucuri inedite prin care poţi preveni cancerul: nu păstra fructele şi legumele la frigider

Studiile arată că fructele refrigerate conţin mai puţine substanţe nutritive care ne ajută să prevenim cancerului decât cele păstrate la temperatura camerei.

De exemplu, roşiile şi ardeii păstraţi într-un bol şi nu la frigider conţin o cantitate dublă de betacaroten şi de până la 20 de ori mai mult licopen, ambele substanţe având proprietăţi ce pot ţine cancerul la distanţă.

Trucuri inedite prin care poţi preveni cancerul: nu băga legumele la microunde

Un nou studiu al cercetătorilor americani arată că legumele îşi pierd calităţile atunci când sunt fierte sau puse la cuptorul cu microunde.

Un bun exemplu îl reprezintă broccoliul, care conţine sulforafan, o substanţă eficientă împotriva cancerului, dar care este distrusă în momentul încălzirii la cuptorul cu microunde.

Trucuri inedite prin care poţi preveni cancerul: elimină odorizantele de interior

Incredibil sau nu, aerul din casa ta poate fi mai poluat decât cel de afară, mai ales dacă se fumează. De asemenea, compuşii volatili eliminaţi de anumite produse de curăţare, odorizante de interior sau lumânări parfumate pot fi cancerigeni.

Aşadar, deschide cât mai des ferestrele şi lasă aerul curat să-şi facă treaba.

Trucuri inedite prin care poţi preveni cancerul: redu consumul de sare

Consumul excesiv de sare este principala cauză a 14% dintre cazurile de cancer de stomac din Marea Britanie, potrivit unei cercetări recente. Important este să consumi cât mai puţină sare, înlocuind condimentul la prepararea mâncărurilor cu alte ierburi aromatice.

Trucuri inedite prin care poţi preveni cancerul: somn în întuneric total

Numeroase studii au asociat expunerea prelungită la lumină artificială pe timp de noapte cu un risc mai mare de a dezvolta cancer, în special cancer mamar sau de prostată.

Pe de altă parte, cercetătorii recomandă somnul în întuneric, pentru că doar aşa corpul nostru secretă niveluri sănătoase de melatonină, un factor ce previne dezvoltarea anumitor tipuri de cancer.