Top 3 alimente utile în lupta cu reducerea colesterolului

1 2 jpg jpeg

Soia

Soia şi produsele din soia (tofu, laptele de soia) pot reduce nivelul colesterolului. Pentru că nu conţine colesterol, deţine isoflavone şi proteine cu acţiune hipocolesterolemiantă, soia poate scădea colesterolul din organismul celui care o consumă. Cantitatea zilnică necesară pentru a avea aceste efecte este de 25 de grame.

Berea

O sursă de fibre solubile, berea consumată moderat (330 ml/zi/femei şi 660 ml/zi/bărbaţi), poate creşte nivelul colesterolului bun. Potrivit dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, „nivelul colesterolului bun poate creşte în sânge în timpul consumului de bere.

Mai exact, studii ştiinţifice au arătat că un pahar de bere pe zi poate creşte nivelul de colesterol HDL, aşa-numitul colesterol bun, având în acelaşi timp capacitatea de a reduce colesterolul de tip LDL, cel rău."

Uleiul de măsline

Sursă bogată de antioxidanţi (conţine cel puţin 3 tipuri de antioxidanţi: luteină, polifenoli, beta-caroten), uleiul de măsline este aliatul ideal în lupta organismului cu colesterolul mărit. Polifenolii (flavonoidele) sunt agenţi antioxidanţi care previn oxidarea lipoproteinelor, împiedicând astfel formarea depozitelor de colesterol în vasele sangvine.

SFATUL SPECIALIŞTILOR

Cum să menţii inima sănătoasă

Potrivit specialiştilor, 2 linguri de ulei de măsline pe zi reprezintă cantitatea ideală pentru a avea o inimă sănătoasă.