Terapia cu ozon ne fereşte de carii

1 2 jpg jpeg

Terapia cu ozon a fost stabilită ca o metodă sigură şi extrem de eficientă pre şi postoperator în intervenţiile chirurgicale orale şi în prevenirea cariilor dentare. Spre deosebire de metodele convenţionale, care sunt deosebit de invazive, acest tratament stopează procesele carioase în evoluţie şi remineralizează dinţii fără a deteriora structura lor.

Progresele tehnice au făcut posibilă aplicarea ozonului, care este un puternic dezinfectant, pe suprafeţe mici, la nivelul cavităţii orale, protejând ţesuturile învecinate şi plămânii.

După cum ştim, în urma chirurgiei implantare pot apărea complicaţii care ţin de diverse apecte clinice, pe termen sscurt şi lung: supraîncălzirea situsului implantar, periimplantita, suprainfecţii ale situsului implantar, resorbţie osoasă, micromişcări, risc de distrugere a implantului, dehiscenţa leziunilor chirurgicale, până la pierderea implantului.

Iată care sunt mecanismele de acţiune a ozonului: acţiune bactericidă, acţiune virustatică, îmbunătăţire perfuzie locală (transport şi distribuţie de substanţe - antibiotice), remodelare osoasă.

image

Ozonoterapia, în cadrul chirurgiei orale, are un rol important în vindecarea leziunilor rezultate în urma intervenţiilor chirurgicale, în special în situaţiile în care terapia standard cu antibiotice nu este suficientă pentru o vindecare completă.