Tenul îţi indică de ce boli suferi

1 2 jpg jpeg

Boli ale ficatului

Vânătăile apărute spontan la nivelul tenului pot semnala o afecţiune a ficatului, organ care nu mai sintetizează factorii de coagulare sau poate sugera o boală a sângelui.

┼×i dac─â ai tenul de culoare g─âlbuie, te sim┼úi sl─âbit ┼či ai ┼či pete mai ├«nchise la culoare pe unele por┼úiuni ale fe┼úei, poate fi semnul unei afec┼úiuni hepatice.

Poate arăta prezenţa unei infecţii în organism

┼×i urticaria ap─ârut─â pe fa┼ú─â poate indica prezen┼úa unei infec┼úii ├«n organism, cum ar fi cea cu Helicobatcer pylori. ├Än cazul ├«n care ├«┼úi apar co┼čuri ├«n zona nasului, dar te sm┼úi ┼či obosit ┼či nu ai rezisten┼ú─â la efort, acest lucru poate semnifica faptul c─â ai probleme cu inima.

Afecţiuni ale glandei tiroide

Un ten palid poate sugera prezen┼úa unei boli a tiroidei, ┼či anume hipotiroidismul. Afec┼úiunea apare c├ónd glanda tiroid─â nu mai secret─â suficien┼úi hormoni.

Paloarea fe┼úei nu este singurul simptom, c─âci mai apar ┼či alte: p─ârul detriorat, unghii care se exfoliaz─â, st─âri inexplicabile de anxietate, tulbur─âri menstruale, c├ót ┼či cre┼čterea brusc─â ├«n greutate.

Dermatita seboreic─â

C├ónd tenul se ├«nro┼česte, ├«┼úi apar m├ón─ârimi pe obraji ┼či pe frunte, pete ro┼čii ┼či scuame, nu pune aceste simptome pe seama v├óntului, a frigului sau a caniculei. Poate fi semn de dermatit─â seboreic─â, afec┼úiune care se declan┼čeaz─â cel ma adesea pe sistem nervos.