Tampoanele zilnice favorizează apariţia cistitei

1 2 jpg jpeg

Recentele studii f─âcute pe aceste produse arat─â ca 62% dintre problemele ┼či irita┼úiile vaginale sunt cauzate de absorbantele nesigilate, nesterile ┼či neigienice. ├Än jur de 75% dintre femei acuz─â dureri ├«n timpul perioadei menstruale, ├«n multe cazuri acestea sunt datorate absorbantelor.

De┼či sunt cunoscute sub denumirea de ÔÇ×absorbante zilniceÔÇŁ, nu ar trebui s─â le por┼úi ├«n fiecare zi, deoarece ├«n timp te po┼úi confrunta cu serioase probleme de s─ân─âtate.

Favorizează apariţia cistitei

Datorit─â stratului de plastic care face posibil─â lipirea lor, aceste produse p─âstreaz─â secre┼úiile la suprafa┼úa lor fiind ├«n permanen┼ú─â ├«n contact cu zona genital─â, fapt care favorizeaz─â apari┼úia cistitei. Este indicat s─â renun┼úi la ele ├«n momentul ├«n care observi primul simptom, s─â bei c├ót mai multe lichide, s─â adop┼úi o alimenta┼úie s─ân─âtoas─â ┼či s─â mergi la medicul specialist.

Opinia specialistului

ÔÇ×Exist─â o predispozi┼úie spre infec┼úii urinare ┼či litiaz─â s├óngeroas─â asociat─â cu nisip, pietricele ┼či aceste forma┼úiuni sunt date de alimenta┼úie, la o femeie vegetarian─â sunt pietricele din oxalat, la o femeie carnivor─â din acid uric, ura┼úi. ├Än general, infec┼úiile urinare apar pe un teren de nisip renal, deci doamnele care au nisip, pietricele au o irita┼úie a mucoasei vezicale care permite ├«nmul┼úirea microbilor, de aceea e bine s─â bea lichide multeÔÇŁ, spune dr. Ruxandra Dumitrescu, medic ginecolog.

Pielea nu mai respir─â

Aceste absorbante zilnice pot r─âm├óne la locul lor pre┼ú de c├óteva ore datorit─â benzii de lipici de pe spatele lor. Plasticul pe care este lipit adezivul care le ┼úine fixate ├«mpiedic─â pielea s─â respire, astfel c─â umezeala ┼či temperatura crescut─â nu pot duce ├«n timp dec├ót la infec┼úii bacteriene ┼či irita┼úii.

Senzaţia de prospeţime, o strategie de marketing

├Än toate reclamele se promite p─âstrarea senza┼úiei de prospe┼úime pe durata ├«ntregii zile. Singurul lucru care te poate ajuta s─â-┼úi confere aceast─â senza┼úie este sp─âlatul zilnic cu ap─â c─âldu┼ú─â, purtarea de lenjerie intim─â din bumbac ┼či evitarea gelurilor intime. Produsele care con┼úin plastic nu men┼úin prospe┼úimea necesar─â bunei func┼úion─âri a aparatului genital.

Sunt tratate chimic

Culoarea lor alb─â inspir─â ideea de ÔÇ×perfect curatÔÇŁ, ├«ns─â, chiar ┼či pentru a avea parfumul specific prospe┼úimii, toate protej-slipurile sunt tratate chimic. O mic─â solu┼úie salvatoare ar fi s─â le alegi pe cele f─âr─â parfum, ├«ns─â chiar ┼či a┼ča, ele stau destul de mult ├«n zona extrem de sensibil─â a organelor genitale.

Ce este Sindromul ┼čocului toxic

Sindromul ┼čocului toxic este o boal─â care poate fi cauzat─â de mai multe bacterii, dar ├«n general de vin─â este Staphylococcus aureus ┼či Streptococcus pyogenes. Dintre cele 2 tipuri de infec┼úii, cea cu stafilococ a fost asociat─â cu apari┼úia SST la femeile aflate la menstrua┼úie ┼či care foloseau tampoane intravaginale.

Cite┼čte ┼či: Coada ┼čoricelului - planta femeii

Atenţie!

Evită să le porţi zilnic

Chiar dac─â se numesc absorbante zilnice, ele au fost proiectate special pentru zilele premerg─âtoare ┼či post menstrua┼úie. Sunt indicate pentru situa┼úiile ├«n care apare spottingul ┼či nu ├«n fiecare zi.

Dacă te confrunţi cu secreţii vaginale anormale, nu trebuie să le maschezi utilizând aceste absorbante. Este recomandat să mergi la medic pentru un consult de specialitate.

Află cum poţi trata infecţia cu Staphylococcus aureus AICI