Suferi de varice? Uite cum să te protejezi vara asta!

1 2 jpg jpeg

Aspectul fizic a căpătat o conotaţie tot mai importantă în rândul oamenilor, iar aspectul inestetic oferit de varice poate să îţi creeze pe lângă disconfort şi o scădere a lipsei de sine.

Acestea pot apărea în urma unor simptome precum umflarea constantă a picioarelor, dureri constante fără a face un efort exagerat, mâncărimi la nivelul pielii picioarelor sau senzaţia tot mai desă de picioare grele.

Cine se confruntă cu varice?

Din păcate această afecţiune poate afecta pe oricine dar mai ales persoanele care au o moştenire genetică în acest sens, dacă petreci foarte mult timp în picioare sau pe scaun la birou, ai un stil de viaţă sedimentar sau ai probleme cu surplusul d ekilograme.

Pentru ca activitatea ta sanguină să fie corespunzătoare trebuie să acorzi o atenţie deosebită nevoilor corpului tău. În cazul în care te confrunţi şi cu problema hipertensiunii arteriale sau ai un job ce implică ridicatul de greutăţi, trebuie să îţi ajuţi corpul prin acordarea timpului necesar efectuării unei genuflexiuni corespunzătoare astfel încât greutatea să fie preluată de ambele membrele şi să acorzi timp de relaxare şi odihnă pe plan orizontal pentru ac activitatea sanguină să nu aibă de suferit.

Află cum poţi scăpa de varice fără operaţie AICI

Mergem la plajă cu varice?

Vrei să te bucuri de un concediu drăgut la malul mării şi nu ştii dacă este în regulă pentru varicele tale? În acest caz trebuie să fii conştient că expunerea la soare trebuie să fie limitată şi nu trebuie sub nici o formă să uiţi de protecţia solară.

În momentul în care te confrunţi cu temperaturi ridicate te expui la anumite schimbări bruşte ce au loc în organismul tău, mai ales că acesta se luptă să păstreze o anumită temperatură astfel încât să funcţioneze într-o stare optimă.

Procesul natural de răcire al organismului constă în dilatarea venelor mai ales din stratul superficial al pielii, iar acest fapt va duce la evidenţierea varicelor prezente deja. În cazul în care stai foarte mult la soare este posibil să te confrunţi cu dureri la nivelul picioarelor, să se deshidrateze pielea mult mai repede şi în felu acesta să îşi piardă din elasticitatea ei. Din aceste motive, vara este anotimpul în care venele afectate de o insuficienţă venoasă.

Cum să te protejezi?

Alege să te bucuri de soare, de mare, de plajă cu măsură şi evită să stai afară la orele în acre soarele arde cel mai tare. Mai ales între 10-14 evită să stai la soare şi alege un spaţiu răcoros care să îţi permită să îţi ţii picioarele mai sus decât poziţia trupului, pentru caa cestea să se relaxezez şi circulaţia sanvină să se îmbunătăţească.

Nu uita de protecţia solară niciodată. Aplic-o cu cel puţin 30 d eminute înainte de a ieşi din casă, reaplic-o ori de câte ori ieşi din apă şi protejează-ţi picioarele cu un pareao sau o pereche de pantaloni de in lungi.

Poţi chiar să apelezi la o loţiune autobronzantă pentru a mai masca un pic aspectul lor inestetic, astfel te vei putea bucura de o imagine mai drăguţă a corpuli tău şi te vei feri de efectele nocive a expunerii excesive a soarelui.

Hidratează-te corespunzător, apa este foarte importantă pentru buna circulaţie sangvină, iar alimentele cu un conţinut mare de apă ar fi de preferat să nu le eviţi şi aici ne referim la pepene, castraveţi, roşii.

Odihna de altfel este foarte importantă, dacă eşti în vacanţă profită de acest moment şi bucură-te de siesta din mijlocul zilei, pielea ta va radia apoi de frumuseţe şi vei avea mai multă energie pe parcursul zilei.