Stresul poate strica pofta de sex a femeilor

1 2 jpg jpeg

Frigiditatea reprezintă o disfuncţie sexuală, manifestată prin indiferenţă sau aversiune faţă de activitatea sexuală, reducerea libidoului şi incapacitatea de a avea orgasm.

Ea nu trebuie confundată cu alte forme ale disfuncţiei sexuale feminine: anorgasmia, vaginismul sau dispareunia. Există o frigiditate primară, care există încă de la începutul vieţii sexuale a femeii.

Aceasta este de regulă asociată cu atitudinile negative faţă de sexualitate sau de intimitate, diferite fobii, inhibiţie sexuală, educaţie strict religioasă, masturbare.

Mai târziu poate apărea o frigiditate secundară, ce se instalează după o perioadă în care femeia a avut o viaţă sexuală mai mult sau mai puţin satisfăcătoare sau se poate datora stresului, depresiei, oboselii, menopauzei sau altor cauze, de natură fiziologică mai ales.

De asemenea, cauzele frigidităţii pot fi atât fizice: boli genitale, cât şi psihologice: sentimentul de vinovăţie, neimplicarea emoţională şi afectivă, stresul, ruşinea, frica de a rămâne gravidă.

La un moment dat, toată lumea se loveşte de una sau alta din aceste cauze şi pierde interesul în contactul sexual.

Asta nu înseamnă însă că suferi de frigiditate! Dacă consideri totuşi că ai aceste manifestări, te poţi concentra asupra acelei cauze pentru a-i reduce influenţa.