Stilul de viață sănătos și cancerul de sân

Factorii de risc ca obezitatea, alimentația, mișcarea, sunt factori comuni pentru toate bolile cronice netransmisibile ca și bolile de nutriție, bolile cardiovasculare, bolile pulmonare etc.

image

Tot acest complex de viață sănătoasă este preventiv pentru toate afecțiunile, inclusiv pentru cancer. Un stil de viață sănătos prelungește viața cu foarte mulți ani, prevenind în primul rând bolile cardiovasculare, în al doilea rând cancerele. Raportul dintre aportul caloric și mișcare și greutatea optimă a organismului este un factor favorizant sau protectiv împotriva tuturor acestor categorii de boli, inclusiv în cancer.

Excesul de greutate crește riscul de cancer de sân prin producția de estrogeni în țesuturile adipoase. Informează-te!

Programează-te pentru un test gratuit de depistare a cancerului de sân!

Mai multe informații găsiți pe site-ul proiectului www.pentrutine.eu, accesând pagina de Facebook „Pentru Tine” sau la TelVerde (număr gratuit) 0800 410 020

Proiect „Creșterea capacităţii instituţionale și a competenţelor profesionale ale specialiștilor din sistemul de sănătate în scopul implementării Programului Național de screening pentru cancerul de sân” Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Contract de finanţare nr. POCU/259/4/9/120799 și implementat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Cancerul de sân depistat la timp poate fi vindecat!