Ştii să previi indigestia de sărbători?

2 2 jpg jpeg

În momentul în care te confrunţi cu o digestie deficitară, apare indigestia care, de cele mai multe ori, are la bază abuzul alimentar mai ales în zilele festive.

Masa plină de bucate, mâncărurile grase şi condimentate, excesul de alcool, tutunul, stresul acumulat atât la serviciu, cât şi în goana după cumpărături, realizarea tuturor bunătăţilor specifice sărbătorii pascale îşi pot pune amprenta asupra sistemului tău digestiv.

În general, te poţi confrunta cu astfel de probleme mai ales în cazul în care există şi o problemă de sănătate cum ar fi gastrita, refluxul gastro-esofagian, ulcerul, pancreatita cronică sau acută.

Află care sunt remediile care te scapă de indigestie AICI

Primele semne de indigestie

În cazul în care observi că te confrunţi cu senzaţia de balonare, ai frisoane, un gust acid în gură, simţi arsuri la stomac sau dureri abdominale cel mai sigur urmează un episod indigestic. Pe lângă aceste simptome mai poţi avea şi stări de vomă sau greaţă.

Trebuie să ţii cont, mai ales în perioada aceasta, de faptul că preparatele care au la bază carne de miel au un conţinut mare de ţesut colagenic şi purine care îngreunează metabolismul. Acest tip de carne, chiar dacă provine de la un animal tânăr şi ar trebui să fie uşor digerabilă, conţine cantităţi semnificative de grăsimi, după cum atenţionează nutriţionistul Mencinicopschi. El susţine că mâncărurile preparate din acest tip de carne trebuie să fie mâncate cu prudenţă, mai ales că la masa de Paşte vor fi asociate cu altele bogate în grăsimi, dar şi cu băuturi alcoolice.

Cum să treci cu bine peste festinul de Paşte

În primul rând, evită mesele copioase, ai grijă să ai porţii mici şi dese pe tot parcursul zilei. Nu vorbi în timp ce savurezi bucatele tradiţionale, pentru că în felul acesta nu vei mesteca suficient mâncarea.

Încearcă să eviţi pe cât posibil alimentele grase şi ai grijă să ai suficientă salată de legume la îndemână pentru a favoriza o bună digestie.

Dacă vrei să-ţi împrospătezi respiraţia orală, nu apela la gumă de mestecat, deoarece favorizează acumularea aerului în stomac, un alt motiv care provoacă indigestia.

Bucură-te de vremea frumoasă şi de musafirii pe care o să-i primeşti la masă şi faceţi împreună o mică plimbare prin parc după masă pentru a ajuta organismul să digere alimentele consumate. Nu te feri să mergi în vizită în această perioadă, lasă maşina acasă şi mergi pe jos. E sănătate curată.

Află care sunt ceaiurile din plante cu puteri vindecătoare AICI

Remedii să scapi rapid de indigestie

Pentru orice eventualitate, asigură-te că ai în casă un cărbune medicinal care absoarse gazele şi bacteriile stomacale.

Tot pentru a te ajuta în această problemă, sunt utile şi capsulele cu ulei esenţial de mentă care favorizează eliminarea bilei. Cum colecistul şi pancreasul sunt organele cel mai afectate în astfel de situaţii, sunt recomandate şi suplimentele alimentare digestive pe bază de enzime şi săruri minerale. Nu ocoli nici remediile naturale, precum ananasul crud, care este ideal pentru uşurarea digestiei. Nu combina friptura de miel cu cartofi prăjiţi. Pentru a evita supraalimentaţia, ar fi bine ca măcar o treime din farfuria cu mâncare să conţină legume diverse.

Sperând ca aceste informaţii îţi vor fi de folos, îţi doresc sărbători fericite şi fără probleme digestive!