Spune adio arsurilor stomacale

1 2 jpg jpeg

Renunţă la condimente

Dacă ai astfel de probleme, este indicat să eviţi mâncărurile picante. Nu face abuz nici de salate, în care ai pus mult oţet sau sare, căci acestea se numără printre ingredientele care supără stomacul. Evită grăsimile şi prăjelile.

La cină alege mâncăruri uşoare şi ia masa cu cel puţin două ore înainte de culcare. Evită, de asemenea, mâncărurile foarte reci sau prea fierbinţi.

Fără cafea

Cei care suferă de arsuri stomacale trebuie să se ferească şi de cafea, dar şi de băuturile acidulate. Indicat este să bea ceai, însă nu ceai negru, căci şi acesta favorizează apariţia acestui simptom neplăcut.

O alternativă sunt şi sucurile naturale din fructe. Ai grijă să iei trei mese regulate pe zi, dar şi două gustări. Un alt sfat de care să ţii cont este să mesteci foarte bine alimentele.

Te-ar mai putea interesa şi:

- Toamna se numără arsurile la stomac

- Gata cu gazele la stomac

Fără stări de nervozitate

Dacă este vorba despre o durere trecătoare, te vindeci mai uşor. Încearcă să te relaxezi şi vei vedea că durerea dispare, treptat. Totodată, ai grijă să nu te mai agiţi şi să nu te mai enervezi de la orice, căci stomacul tău poate avea de suferit.

Fii atentă la ce mănânci

Dacă ai stomacul sensibil, ţine un jurnal al tuturor alimentelor consumate. Aşa vei şti care sunt cele care-ţi provoacă starea de rău. De exemplu, există persoane care nu tolerează legumele acide, precum roşiile sau castraveţii.