Soluţii pentru alergia la detergent de rufe
Simtomele acestei alergii sunt mai mult decât evidente: pete roşii însoţite de mâncărimi ale pielii sau apariţia de săculeţi cu lichid, senzaţii de arsură la nivelul pielii etc.
Deşi nu există un tratament pentru reacţiile alergice de acest tip, medicii specialişti recomandă persoanelor sensibile să evite folosirea detergenţilor şi să aleagă produsele de curăţare hipoalergice sau cele complet naturale.
Iată, aşadar, câteva soluţii pentru alergia la detergent!
Soluţii pentru alergia la detergent de rufe - evită interacţiunea cu substanţele dăunătoare
Pentru a evita alergia la detergent de rufe, se recomandă folosirea produselor naturale şi purtarea mănuşilor de protecţie.
De asemenea, se pot folosi creme şi unguente indicate de medicul dermatolog, mâinile se vor ţine departe pe cât posibil de mediul umed, iar ştergerea lor se va face prin tamponare, pentru a evita iritarea pielii. Totodată, expunerea la soare este interzisă.
Soluţii pentru alergia la detergent de rufe - produsele naturale şi hipoalergice, cele mai bune
În cazul în care te confrunţi frecvent cu acest tip de alergie, îţi recomandăm folosirea produselor hipoalergice sau chiar a celor ecologice, pe bază de plante. Compuşii acestora sunt mult mai puţin periculoşi pentru piele. Acestea se găsesc, de obicei, în farmacii. Totodată, este important să alegi produse care nu conţin parfum.
Soluţii pentru alergia la detergent de rufe - cataplasme cu plante
În cazul alergiilor care se manifestă la nivelul pielii este eficient următorul remediu: cataplasma din frunze proaspete de cimbru, amestecate cu puţină apă până când se obţine o pastă. Se aplică pe piele şi se lasă timp de 30 de minute să acţioneze.
Tot pentru uz extern, se recomandă un amestec din ulei volatil de mentă şi alcool etilic, sub formă de tamponări locale.
Sfatul Click! Sănătate - află ce substanţe îţi provoacă alergiile
Cea mai bună soluţie pentru prevenirea alergiilor este evitarea substanţelor care îţi creează probleme. Poţi face acest lucru doar cunoscând alergenii vinovaţi pentru problemele tale. Ai două variante: teste sanguine şi teste cutanate. Cele sanguine depistează prezenţa anumitor alergeni în sânge, iar rezultatele îţi vor fi cunoscute în şapte zile.
Testele cutanate sunt preferate de medici pentru că sunt mai precise în a determina care substanţă este incriminată pentru reacţiile alergice, iar rezultatul este disponibil imediat ce testarea se încheie.
Cu testele cutanate pot fi identificaţi alergeni inhalatori ca: polenul, tutunul, praful, penele şi părul de animale, alergenii alimentari, dar şi medicamentele şi veninul de insecte. Aceste teste sunt de trei tipuri.
Testul prick presupune folosirea unei soluţii care conţine diverşi alergeni ce se aplică pe pielea înţepată pentru favorizarea pătrunderii alergenului. Un alt tip de test este cel intradermic, ce constă în injectarea unei cantităţi mici de substanţă cu alergen. Ultimul este testul patch, realizat pe baza unor plasturi cu alergeni, ţinuţi pe piele de la 24 la 72 de ore, pentru a fi vizibilă reacţia cutanată locală.
Medicul observă felul în care sistemul tău imunitar reacţionează la respectivele substanţe şi stabileşte dacă acestea sunt alergene sau nu. După aflarea rezultatelor, va trebui să eviţi substanţele care-ţi produc alergii.