Soluţii la-ndemână pentru a preveni răcelile

1 2 jpg jpeg

Astfel, cea mai bună modalitate de prevenire a infecţiilor respiratorii este întărirea sistemului imunitar. Iată câteva soluţii inedite la îndemână!

Mergi la saună

Sauna nu este doar o bună modalitate de a-ţi detoxifia organismul, ci de a-ţi deschide sinusurile în cazul în care eşti deja răcit. De asemenea, îţi va fi mai uşor să respiri, deoarece aburul cald desfundă căile respiratorii. Mai mult de atât, mersul regulat la saună ajută la prevenirea răcelilor.

Instalează un umidificator în casă

În perioada de iarnă, aerul devine uscat datorită încălzirii încăperilor. Astfel, aerul uscat poate da dureri de gât şi poate fi mediul ideal pentru înmulţirea viruşilor. Tocmai de aceea, se recomandă instalarea unui umidificator în casă.

Umiditatea optimă, recomandată de medici, se situează între valorile de 45% şi 55%. S-a demonstrat ştiinţific că o umiditate de peste 45% reduce semnificativ riscul de gripă sau răceală, în schimb creşterea umidităţii peste 60% facilitează dezvoltarea mucegaiului şi ciupercilor.

Sărută-ţi partenerul

Atunci când îţi săruţi partenerul, vă expuneţi reciproc la un schimb de germeni prin intermediul salivei, lucru care contribuie, în mod surprinzător, la întărirea imunităţii.

Gargară cu apă sărată

Pentru o ameliorare rapidă şi durabilă a bolii, nimic nu e mai eficient decât o gargară cu apă sărată. Sarea are proprietăţi antiseptice şi favorizează expectorarea. Dizolvă o jumătate de linguriţă de sare într-un pahar de apă caldă (cât de caldă poţi suporta), fă gargară cât mai adânc, apoi scuipă. Repetă procedeul din oră în oră.

Acest remediu este la fel de eficient şi în prevenirea infecţiilor respiratorii.