Simptomele care pot semnala o tumor─â pe creier

1 2 jpg jpeg

Durerile de cap

Dacă ai o durere de cap supărătoare, care nu-ţi dă pace chiar daca ai urmat un tratament medicamentos, motivul poate fi prezenţa unei tumori pe creier. Pentru a putea primi un diagnostic precis, cel mai indicat este să mergi la un consult de specialitate.

Convulsiile

Tumorile pe creier pot declan┼ča apari┼úia convulsiilor, considerate un prim semn care arat─â o activitate neobi┼čnuit─â la nivelul creierului. De obicei, acestea se afl─â ├«n str├óns─â leg─âtur─â cu glioamele, meningiomul (care afecteaz─â creierul ┼či m─âduva spin─ârii) ┼či cu tumorile pe creier ├«n faze avansate.

Pierderile de memorie

Incapacitatea creierului de a procesa informa┼úiile poate fi rezultatul prezen┼úei unei tumori pe creier. Potrivit medicilor, pacien┼úii care au acest diagnostic ├«┼či amintesc cu greu anumite lucruri care p├ón─â atunci nu le erau str─âine, nu reu┼česc s─â se concentreze sau s─â comunice clar. De asemenea, printre simptome se pot num─âra ┼či starea de confuzie ┼či g├óndirea ├«ngreunat─â, care se degradeaz─â treptat.

Problemele de echilibru ┼či de coordonare

Creierul ┼či m─âduva spin─ârii fac parte din sistemul nervos. Persoanele care au tumori pe creier pot ├«nt├ómpina probleme cu men┼úinerea echilibrului ├«n timpul mersului, put├ónd avea senza┼úie de vertij sau probleme de coordonare.

Pierderi de auz

Creierul este cel care procesează sunetele, de aceea tumorile pe creier pot afecta parţial sau chiar auzul ambelor urechi, cunoscut sub denumirea de neurinom acustic. Acest lucru de întâmplă în urma presiunii pe care o exercită tumora pe creier, diferind de la caz la caz, în funcţie de dimensiunile acesteia.