Simptomele care pot semnala o tumoră pe creier

1 2 jpg jpeg

Durerile de cap

Dacă ai o durere de cap supărătoare, care nu-ţi dă pace chiar daca ai urmat un tratament medicamentos, motivul poate fi prezenţa unei tumori pe creier. Pentru a putea primi un diagnostic precis, cel mai indicat este să mergi la un consult de specialitate.

Convulsiile

Tumorile pe creier pot declanşa apariţia convulsiilor, considerate un prim semn care arată o activitate neobişnuită la nivelul creierului. De obicei, acestea se află în strânsă legătură cu glioamele, meningiomul (care afectează creierul şi măduva spinării) şi cu tumorile pe creier în faze avansate.

Pierderile de memorie

Incapacitatea creierului de a procesa informaţiile poate fi rezultatul prezenţei unei tumori pe creier. Potrivit medicilor, pacienţii care au acest diagnostic îşi amintesc cu greu anumite lucruri care până atunci nu le erau străine, nu reuşesc să se concentreze sau să comunice clar. De asemenea, printre simptome se pot număra şi starea de confuzie şi gândirea îngreunată, care se degradează treptat.

Problemele de echilibru şi de coordonare

Creierul şi măduva spinării fac parte din sistemul nervos. Persoanele care au tumori pe creier pot întâmpina probleme cu menţinerea echilibrului în timpul mersului, putând avea senzaţie de vertij sau probleme de coordonare.

Pierderi de auz

Creierul este cel care procesează sunetele, de aceea tumorile pe creier pot afecta parţial sau chiar auzul ambelor urechi, cunoscut sub denumirea de neurinom acustic. Acest lucru de întâmplă în urma presiunii pe care o exercită tumora pe creier, diferind de la caz la caz, în funcţie de dimensiunile acesteia.