Simptomele care pot prevesti cancerul de stomac

1 2 jpg jpeg

Scaun cu sânge

Deşi sângele în scaun nu reprezintă neapărat un indiciu în cazul cancerului de stomac, deoarece poate fi asociat şi cu alte afecţiuni medicale, acesta poate fi un simptom în stadiile timpurii sau mai avansate ale cancerului la stomac.

Dureri abdominale persistente

Adeseori, persoanele care se confruntă cu cancer de stomac se plâng de dureri abdominale din cauza creşterii celulelor canceroase în această zonă.

De asemenea, durerea abdominală poate fi cauzată şi de alte afecţiuni precum pietrele la rinichi, indigestia sau diverticulita. Dacă persistă, este necesar să mergi la un consult de specialitate.

Pierderea poftei de mâncare

Există multe afecţiuni asociate cu pierderea bruscă a apetitului precum cancerul de stomac sau ulcerele, în ambele cazuri fiind recomandată vizita de urgenţă la medic.

Chiar şi în cazul ulceraţiilor este bine să fii prevăzător, deoarece acestea reprezintă un factor de risc în cazul cancerului la stomac.

Probleme la înghiţire

În cazul în care cancerul de stomac s-a extins până în esofag, te poţi confrunta cu dificultate la înghiţire, cunoscută în termeni medicali sub denumirea de disfagie.

Senzaţia întâlnită va fi aceea de blocare a alimentelor la nivelul gâtului, putând fi însoţită, totodată, de tuse sau de sufocare în timp ce mănânci sau bei.