Simptome mai puţin cunoscute ale diabetului

1 2 jpg jpeg

Statistic, o persoan─â din 3 cu diabet nu ┼čtie c─â are aceast─â afec┼úiune tocmai din cauza simptomelor extrem de subtile.

Aceast─â tulburare metabolic─â, diabetul afecteaz─â ├«n special buna func┼úionare a pancreasului. O dat─â consumate, alimentele se descompun ├«n glucoz─â ┼či astfel ajunge zah─ârul ├«n s├ónge.

Chiar dac─â glucoza este una dintre cele mai importante surse de combustibil pentru corpul t─âu, o cantitatea prea mare sau prea mic poate s─â dea peste cap ├«ntregul organism. ┼×i asta din cauza faptului c─â pentru a putea p─âtrunde glucoza ├«n celulele corpului este nevoie de un hormon produc de pancreas ┼či anume insulina. ├Än momentul ├«n care diabetul s-a instalat ├«n organism, fie nu exist─â suficient─â insulin─â, fie cantitatea de insulin─â este prea mare ┼či organismul nu o poate gestiona.

2 jpg jpeg

Diabetul se ├«mparte ├«n 3 categorii ┼či anume diabetul de tip 1 sau insulino-dependent, diabetul de tip 2 sau non-insulino-dependent ┼či diabetul gesta┼úional ( acesta apare pe parcursul sarcinii).

Cel mai bun tratament pentru o persoan─â depistat─â cu diabet de tip doi este un regim alimentar corespuz─âtor ┼či mult─â mi┼čcare. Aceast─â form─â de diabet se manifest─â printr-o sc─âdere a nivelului de glucoz─â ├«n organism ┼či se dezvolt─â o reziten┼ú─â la insulin─â.

Află la ce afecţiuni te predispune diabetul AICI

├Änt├órzierea vindec─ârii r─ânilor ┼či durerile de cap pot indica diabetul

2 2 jpg jpeg

Dac─â te confrun┼úi din ce ├«n ce mai des cu senza┼úia de gur─â uscat─â ┼či te duci des la baie, atunci ai motive reale de ├«ngrijorare. Acesta este unul din semnalele clar c─â ├«n organismul t─âu se ├«nt├ómpl─â ceva.

Din p─âcate diabetul este o boal─â destul de ├«n┼čel─âtoare, care poate evolua pe o perioad─â de timp f─âr─â s─â dea niciun semnal de alarm─â.

Lamentabil este faptul c─â o dat─â ce au ap─ârut senza┼úia de sete exagerat─â ┼či urinarea frecvent─â, boala este deja ├«ntr-o faz─â avansat─â.

Un alt simptom caracteristic diabetului este durerea de cap cauzat─â de faptul c─â nivelul glicemiei cre┼čte. Durerea este ├«nso┼úit─â de senza┼úie de mole┼čeal─â, de sl─âbiciune ┼či vedere ├«nce┼úo┼čat─â.

F─âr─â doar ┼či poate cel mai conclundent semnal al instal─ârii diabetului este vindecarea greoaie chiar ┼či a r─ânilor superficiale. Totodat─â apar frecvent ┼či m├ónc─ârimile, infec┼úiile urinare ┼či imunitatea este tot mai sl─âbit─â.

Potrivit studiilor efectuate, ├«n jur de 70% dintre b─ârba┼úii depista┼úi cu diabet au probleme ├«n cadrul vie┼úii sexuale, ┼či asta din cauza faptului c─â prezen┼úa diabetului conduce la afectarea vaselor sangvine, a termina┼úiilor nervoase mai ales din zona genital─â ┼či astfel erec┼úia se ob┼úine un pic mai greu.

Diabetul este una dintre bolile ce vine la pachet cu o serie de afecţiuni destul de urâte, motiv pentru care etse foarte importantă depistarea prediabetului. În felul acesta se va evita transformarea lui în diabet.