Simptome mai puţin cunoscute ale diabetului

1 2 jpg jpeg

Statistic, o persoană din 3 cu diabet nu ştie că are această afecţiune tocmai din cauza simptomelor extrem de subtile.

Această tulburare metabolică, diabetul afectează în special buna funcţionare a pancreasului. O dată consumate, alimentele se descompun în glucoză şi astfel ajunge zahărul în sânge.

Chiar dacă glucoza este una dintre cele mai importante surse de combustibil pentru corpul tău, o cantitatea prea mare sau prea mic poate să dea peste cap întregul organism. Şi asta din cauza faptului că pentru a putea pătrunde glucoza în celulele corpului este nevoie de un hormon produc de pancreas şi anume insulina. În momentul în care diabetul s-a instalat în organism, fie nu există suficientă insulină, fie cantitatea de insulină este prea mare şi organismul nu o poate gestiona.

2 jpg jpeg

Diabetul se împarte în 3 categorii şi anume diabetul de tip 1 sau insulino-dependent, diabetul de tip 2 sau non-insulino-dependent şi diabetul gestaţional ( acesta apare pe parcursul sarcinii).

Cel mai bun tratament pentru o persoană depistată cu diabet de tip doi este un regim alimentar corespuzător şi multă mişcare. Această formă de diabet se manifestă printr-o scădere a nivelului de glucoză în organism şi se dezvoltă o rezitenţă la insulină.

Află la ce afecţiuni te predispune diabetul AICI

Întârzierea vindecării rănilor şi durerile de cap pot indica diabetul

2 2 jpg jpeg

Dacă te confrunţi din ce în ce mai des cu senzaţia de gură uscată şi te duci des la baie, atunci ai motive reale de îngrijorare. Acesta este unul din semnalele clar că în organismul tău se întâmplă ceva.

Din păcate diabetul este o boală destul de înşelătoare, care poate evolua pe o perioadă de timp fără să dea niciun semnal de alarmă.

Lamentabil este faptul că o dată ce au apărut senzaţia de sete exagerată şi urinarea frecventă, boala este deja într-o fază avansată.

Un alt simptom caracteristic diabetului este durerea de cap cauzată de faptul că nivelul glicemiei creşte. Durerea este însoţită de senzaţie de moleşeală, de slăbiciune şi vedere înceţoşată.

Fără doar şi poate cel mai conclundent semnal al instalării diabetului este vindecarea greoaie chiar şi a rănilor superficiale. Totodată apar frecvent şi mâncărimile, infecţiile urinare şi imunitatea este tot mai slăbită.

Potrivit studiilor efectuate, în jur de 70% dintre bărbaţii depistaţi cu diabet au probleme în cadrul vieţii sexuale, şi asta din cauza faptului că prezenţa diabetului conduce la afectarea vaselor sangvine, a terminaţiilor nervoase mai ales din zona genitală şi astfel erecţia se obţine un pic mai greu.

Diabetul este una dintre bolile ce vine la pachet cu o serie de afecţiuni destul de urâte, motiv pentru care etse foarte importantă depistarea prediabetului. În felul acesta se va evita transformarea lui în diabet.