Simptome care prevestesc cancerul ovarian

1 2 jpg jpeg

Cancerul ovarian este al doilea cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la femei, însă rata de mortalitate este destul de mare mai ales că simptomele bolii sunt descoperite, de obicei, prea târziu - 50% dintre femeile diagnosticate cu acest tip de cancer trăiesc până la cinci ani, după ce maladia a fost descoperită.

Totu┼či, medicii sus┼úin c─â, dac─â boala este descoperit─â la timp, ┼čansele de supravie┼úuire ale femeilor cresc cu p├ón─â la 95%. Cancerul ovarian poate ap─ârea la orice v├órst─â, ├«ns─â riscul este mai mare dup─â v├órsta de 50 de ani. Iat─â, a┼čadar, cele mai des ├«nt├ólnite simptome ale cancerului ovarian!

Simptome care prevestesc cancerul ovarian: balonarea

De┼či balonarea poate fi un simptom comun mai multor boli, senza┼úia de presiune abdominal─â, de plenitudine ┼či cre┼čterea circumferin┼úei abdominale pot fi semnele unui cancer ovarian. ├Än cazul ├«n care acest lucru se ├«nt├ómpl─â frecvent, cel mai bine este s─â consulta┼úi un medic.

Simptome care prevestesc cancerul ovarian: tulbur─âri ale tranzitului intestinal

Indigestia, modificările tranzitului intestinal precum constipaţia sau diareea, crampe sau orice modificări ale scaunului sunt, de asemenea, semne de avertizare.

Simptome care prevestesc cancerul ovarian: durerea pelvian─â au de spate

Durerea sau disconfortul pelvian frecvente pot fi un indiciu important ├«n ceea ce prive┼čte prezen┼úa bolii. De asemenea, dac─â ave┼úi dureri des ├«n partea inferioar─â a spatelui ┼či nu ave┼úi nici o explica┼úie ├«n ceea ce le prive┼čte, consulta┼úi un medic.

Simptome care prevestesc cancerul ovarian: urinare frecvent─â

Urin─ârile frevcente ┼či incontrolabile arat─â c─â ceva nu func┼úioneaz─â cum trebuie. Dac─â acestea sunt ├«nso┼úite de dureri sau usturimi, ele pot fi semnul unei infec┼úii urinare dar ┼či a fragilit─â┼úii mu┼čchilor pelvieni. Totu┼či, este recomandat s─â consulta┼úi medicul ginecolog.

Simptome care prevestesc cancerul ovarian: pierderea inexplicabilă în greutate

Pierderea rapid─â ├«n greutate ├«nso┼úit─â de lipsa apetitului ┼či senza┼úia permanent─â de sa┼úietate sunt indicii care trebuie s─â te trimit─â la medicu.

Simptome care prevestesc cancerul ovarian: oboseal─â

Oboseala accentuat─â resim┼úit─â permanent ┼či lipsa de energie sunt, de asemenea, simptome care pot indica cancerul ovarian.

Simptome care prevestesc cancerul ovarian: dureri în timpu actului sexual

Dac─â durerile ├«n timpul actului sexual persist─â, programa┼úi-v─â pentru un control la medicul ginecolog. Simptomele prezentate sunt indicii asociate cancerului ovarian, de┼či pot tr─âda ┼či alte afec┼úiuni. Astfel, pentru a descoperi din timp boala, ├«┼úi recomand─âm s─â faci regulat ecografii abdominale sau transvaginale, aceasta fiind cea mai neinvaziv─â form─â de diagnostic.