Simptome ascunse ale cancerului mamar

1 2 jpg jpeg

Această afecţiune se manifestă, cu precădere, la femeile care au trecut pragul de 40 de ani, motiv pentru care examinarea anuală a sânilor este cea mai eficientă metodă de prevenire a cancerului mamar.

Drept urmare, exper┼úii ├«n s─ân─âtate recomand─â femeilor s─â ├«nve┼úe s─â identifice simptomele acestui tip de cancer, mai ales c─â unele dintre ele sunt complet atipice. Iat─â, a┼čadar, simptomele care ar trebui s─â te ├«ngrijoreze!

Senza┼úie de m├ónc─ârime la nivelul s├ónilor ┼či ├«nro┼čire

├Än zilele precedente dar ┼či ├«n timpul menstrua┼úiei, durerile resim┼úite la nivelul s├ónilor sunt absolut normale, ei fiind mai sensibili ├«n aceast─â perioad─â. De asemenea, senza┼úia de m├ónc─ârime este ┼či ea fireasc─â.

Totu┼či, dac─â aceste simptome persist─â dup─â menstrua┼úie, este necesar consultul unui medic specialist, mai ales dac─â pe pielea din jurul s├ónilor apar pete alb─âstrui sau celulit─â.

Dureri de spate

Experţii susţin că pacienţii diagnosticaţi cu cancer de sân au simţit dureri în partea superioară a spatelui, între omoplaţi, înainte ca alte simptome specifice să se manifeste.

Este foarte important de ┼čtiut c─â anumite tumori canceroase se dezvolt─â adesea ├«n ad├óncul ┼úesutului mamar, astfel c─â pot provoca dureri la nivelul coloanei vertebrale sau al coastelor.

Durere ┼či sensibilitate la nivelul axilelor

Una dintre primele zone ale corpului care pot indica un cancer de sân sunt axilele. Mai multe studii au arătat că ganglionii limfatici axiliari inflamaţi pot semnala prezenţa timpurie a maladiei.

În acest caz, se recomandă efectuarea de urgenţă a unui control de specialitate.

Secreţii mamelonare

Apariţia unei secreţii mamelonare cu sânge sau chiar lapte poate fi produsă de o tumoare benignă la niveul canalului de excreţie al laptelui, de o tumoare hipofizară sau de alte tumori metastatice.

Forma ovală a sânilor

Mai multe femei diagnosticate cu cancer au remarcat o modificare evident─â ├«n ceea ce prive┼čte forma s├ónilor. De exemplu, femeile cu forme rotunde au observat c─â unul dintre s├óni ├«ncepe s─â prind─â un contur oval.

├Än acest caz, este necesar─â autoexaminarea periodic─â a s├ónilor, precum ┼či consultul unui medic specialist.