Sfaturi pentru cei care au r─âu de avion

1 2 jpg jpeg

Teama de avion este o tulburare complexă care poate fi adesea însoţită de: acrofobie (frica de locuri înalte), claustrofobie (teama de spaţii închise), agorafobie (frica de aglomeraţie) sau de stări de anxietate, ce pot degenera în atacuri de panică.

Simptomele acestei afec┼úiuni apar la nivel fizic (palpita┼úii, st─âri de grea┼ú─â, ame┼úeli, transpira┼úie ├«n exces, senza┼úii de sufocare) ┼či la nivel emo┼úional (stare permanent─â de iritare ┼či tensiune psihic─â, sentimentul de pericol, panic─â, fric─â de propriile reac┼úii).

Indiferent de cauzele care provoac─â r─âul de avion, trebuie s─â ┼čtii c─â exist─â solu┼úii pentru remedierea acestei probleme. Iat─â c├óteva sfaturi utile pentru cei care au r─âu de avion!

Sfaturi pentru cei care au rău de avion - teama de turbulenţe

Probabil cel mai mare co┼čmar al unei persoane c─âreia ├«i e team─â de zborul cu avionul sunt turbulen┼úele. ├Än acest caz, ├«ncearc─â s─â g─âse┼čti un loc mai ├«n fa┼ú─â, unde turbulen┼úele se simt mai pu┼úin ┼či aminte┼čte-┼úi c─â un avion nu se pr─âbu┼če┼čte doar pentru c─â trece printr-un gol de aer.

Sfaturi pentru cei care au r─âu de avion - relaxeaz─â-te

Dac─â e┼čti deja ├«n avion ┼či sim┼úi cum te cuprinde panica, ├«ncearc─â s─â te lini┼čte┼čti folosind o tehnic─â de relaxare cu efecte dovedite: concentreaz─â-te pe respira┼úie ├«n timp ce inspiri ┼či expiri, vizualiz├ónd simultan un loc frumos, poate destina┼úia ├«n care vei ajunge.

Sfaturi pentru cei care au rău de avion - ţine-ţi mintea ocupată

Cite┼čte, ascult─â muzica preferat─â, uit─â-te la un film, provoac─â-┼úi partenerul la o discu┼úie (├«n caz c─â zbori ├«nso┼úit─â) sau ├«mprietene┼čte-te cu persoanele de l├óng─â tine, dac─â este posibil.

Sfaturi pentru cei care au rău de avion - ai grijă la alimentaţie

Nu fuma, nu bea cafea ┼či nu m├ónca alimente grele ├«nainte de zbori, pentru c─â ri┼čti s─â te agi┼úi ┼či mai mult.

Sfaturi pentru cei care au r─âu de avion - cere sfatul unui psihoterapeut

Fric─â de avion beneficiaz─â ├«n prezent de terapii moderne, fiind o fobie c─âreia i se acord─â o aten┼úie sporit─â din cauza consecin┼úelor sale negative: poate afecta cariera unui om de afaceri sau rela┼úiile de familie ┼či de cuplu.

Psihoterapia te va ajuta s─â ├«n┼úelegi mai bine c─â reac┼úiile psihofizilogice sunt r─âspuns la modul ├«n care interpret─âm ┼či evalu─âm situa┼úia respectiv─â ┼či nu o amenin┼úare.