Sfaturi pentru a alege încălţămintea

1 2 jpg jpeg

Sfaturi pentru a alege încălţămintea: evită balernii

Femeile adoră balerinii pentru că sunt drăguţi şi se potrivesc cam la orice ţinută. De aceea, reprezintă încălţămintea preferată a multora dintre noi. Ei bine, medicii spun că nu sunt atât de comozi pe cât par!

Fiindcă nu au baretă, te fac pur şi simplu să-ţi cam târăşti picioarele şi să-ţi „strici" mersul. Totodată, în timp te poţi alege cu dureri de călcâie. De aceea, nu purta zilnic balerini. Îi poţi alterna cu o încăţăminte cu şireturi sau cu barete.

Sfaturi pentru a alege încălţămintea: nu purta pantofi foarte strâmţi

Dacă adori tocurile de 10-12 centimetri şi le porţi zi de zi, află că nu este un gest deloc benefic pentru sănătatea ta. Specialiştii spun că acestea pot provoaca dureri de spate, de genunchi şi de călcâie.

De asemenea, te poţi accidenta foarte uşor, din cauza mersului instabil. De accea, cel mai bine este să alegi încălţăminte cu tocuri între 3,5 şi 5 centimetri. Cât despre tocurile foarte înalte, este de preferat să le porţi doar la evenimente speciale.

Probabil că ţi s-a întâmplat să-ţi cumperi o pereche de pantofi sau de cizme cu un număr mai mic, doar „ca să ai piciorul finuţ". Medicii spun că nu este deloc indicat, căci încălţămintea prea strâmtă provoacă bătături şi chiar încleştarea degetelor.

Tot încălţămintea prea mică poate fi de vină şi pentru apariţia unghiilor încarnate şi chiar a unor răni la picior. De aceea, cumpără doar pantofi pe mărimea ta şi, dacă se poate, laţi la vârf. Ideal este, atunci când porţi încălţăminte închisă, să-ţi poţi mişca degetele în voie.

Sfaturi pentru a alege încălţămintea: atenţie la material

Probabil nu te-ai gândit vreodată la faptul că materialul din care este confecţionată talpa unui pantof influenţează starea sănătăţii tale. Ei bine, se pare că există o legătură. Dacă ai purtat sandale cu talpă din plastic, să nu te miri că vei avea mâncărimi în tălpi.

Talpa din plastic favorizează şi transpiraţia picioarelor, apariţia fungilor şi a ciupercilor de sub unghii. De aceea, alege doar încălţăminte cu talpa confecţionată din materiale de calitate.