Sfaturi inedite pentru a-ţi menţine longevitatea

1 2 jpg jpeg

De altfel, există o serie de lucruri pe care le putem face pentru a ne asigura un stil de viaţă cât mai sănătos posibil. Iată, aşadar, câteva sfaturi inedite pentru viaţă lungă!

Adoptă un regim de viaţă sănătos

Adoptarea unei diete preponderent vegetariene şi praticarea de yoga zi de zi au fost asociate cu o durată mai lungă de viaţă.

Fă mişcare de trei ori pe săptămână

Una dintre cele mai eficiente modalităţi de a preveni îmbătrânirea este să faci sport de cel puţin trei ori pe săptămână, susţine geneticianul Tim Spector de la King’s College, Londra. Activitatea fizică este importantă pentru fiziz cât şi pentru a preveni îmbătrânirea mentală. În plus, sportul întăreşte musculatura şi oasele, care se deteriorează pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Consumă sos de roşii şi salsa

În 2012, o echipă de cercetători de la Universitatea Newcastle din Marea Britanie a descoperit că consumul a cinci linguri de produse pe bază de roşii zilnic ar putea stimula producţia de colagen natural a pielii în numai cinci săptămâni, crescând astfel şi protecţia împotriva razelor UV. Acest lucru se datorează licopenului, un antioxidant puternic care se găseşte în roşii.

Ai grijă de sănătatea inimii după 45 de ani

Înainte de menopauză, estrogenul are un efect de protecţie împotriva bolilor de inimă la femei. Însă, scăderea nivelului de estrogen nu este singurul motiv pentru care femeile se confruntă cu un risc mai mare de boli de inimă după menopauză. Tensiunea arterială şi consumul de grăsimi nesănătoase sunt factori care pot creşte nivelul de colesterol rău.

Consumă grăsimi sănătoase

Consumul de grăsimi sănătoase este esenţial pentru o alimentaţie echilibrată. Grăsimile sănătoase le includ pe cele monosaturate, care se găsesc în avocado, migdale, caju şi uleiuri de gătit realizate din plante sau floarea-soarelui, cum ar fi cel de canola, soia, măsline sau arahide.

Include de asemenea în alimentaţia ta grăsimile cu Omega 6, cum ar fi peştele, seminţele de susan, seminţele de in şi de floarea-soarelui sau nucile.

Scorţişoara, un condiment cu calităţi nebănuite

Studii recente arată că scorţişoara, mai exact o linguriţă de scorţişoară consumată zilnic, ţine sub control nivelul de zahăr din sânge în cazul persoanelor cu diabet de tip 2 şi elimină pofta de dulce pe tot parcursul zilei.

Fii optimist

Unul dintre cele mai bune ,,medicamente'' este atitudinea pozitivă, astfel că modul în care ne gestionăm gândurile şi sentimentele este extrem de important. De asemenea, cercetări similare au constatat că persoanele care simt că au un scop in viaţă sunt mai fericite şi trăiesc mai mult.

Somn de calitate

Cercetătorii de la Scripps Clinic Sleep Center din California au descoperit că americanii care domeau între 6.5 şi 7.5 ore pe noapte au trăit cel mai mult.