Semne că ai un stil de viaţă toxic

1 2 jpg jpeg

Stilul de via┼ú─â agitat, orele pu┼úine de somn ┼či alimenta┼úia deficitar─â ├«┼či pun amprenta at├ót asupra psihicului c├ót ┼či a fizicului.

Dac─â te lup┼úi de ceva timp cu surplusul de kilograme ┼či nici o diet─â nu pare s─â dea randament, observ─â-┼úi stilul de via┼ú─â pentru a afla exact ce ├«┼úi transmite organismul t─âu. Iat─â care sunt cele mai frecvente semnale c─â ai nevoie de o schimbare:

Oboseal─â constant─â

Dac─â reu┼če┼čti s─â dormi cele 8 ore pe noapte iar diminea┼úa te treze┼čti mai obosit dec├ót te-ai culcat, ├«nseamn─â c─â ceva nu func┼úioneaz─â corespunz─âtor.

Renun┼ú─â la mesele copioase ├«nainte de culcare, nu consuma o cantitate mare de lichide seara pentru a nu fi nevoit s─â te treze┼čti ├«n timpul nop┼úii s─â mergi la baie, evit─â alimentele picante sau grase care ar putea s─â ├«┼úi cauzeze arsuri stomacale sau s─â ├«┼úi ├«ngreuneze dieta.

├Äncearc─â s─â reduci cantitatea de cafea din timpul zilei, limiteaz─â-te la una singur─â diminea┼úa ┼či acord─â-┼úi ami mult timp pentru recreere. Chiar dac─â programul t─âu ├«┼úi cere s─â faci multe treburi opre┼čte-te m─âcar o dat─â pe or─â ┼či ├«ncearc─â s─â te deconetezi de ce este ├«n jurul t─âu ┼či s─â faci c├óteva exerci┼úii de respira┼úie.

Surplusul de kilograme

Ajut─â-┼úi organismul s─â func┼úioneze corespunz─âtor, dac─â nu reu┼če┼čti s─â scapi de surplusul de kilograme ┼či ai ├«nceput s─â te confrun┼úi cu ┼úesut adipos ├«n jurul abdomenului, acesta este un semn c─â digestia ta c├ót ┼či ficatul au de suferit deoarece nu mai pot func┼úiona ├«n parametri optimi.

├Äncearc─â s─â faci o mic─â cur─â de detox cu ceai de p─âp─âdie, p─âtrunjel sau coriandru. Alege o zi din s─âpt─âm├ón─â ├«n care este posibil s─â stai acas─â ┼či consum─â 2 litri de lichide ┼či ceai entru a ajuta sistemul t─âu digestiv ┼či excretor s─â se cure┼úe.

Nu uita nici de probioticele din chefir sau supa miso. O cea┼čc─â de ceai poate face minuni asupra sistemului nervos dar ┼či asupra celui digestiv.

Constipaţia este una dintre problemele cele mai mari pe care organismul tău nu o poate rezolva de unui singur. Câteva zile de post îţi vor fi de folos pentru a ajuta colonul să elimine redizuurile adunate.

Află cât de benefic pentru sănătatea ta este pătrunjelul AICI

Dureri musculare ┼či reac┼úii ale pielii

Lipsa de odihn─â, de hidratare se resimt ┼či la nivel muscular. Pielea este cel mai bun transmi┼ú─âtor al organismului t─âu. C├ónd ficatul nu func┼úioneaz─â corespunz─âtor te po┼úi confrunta cu anumite pete maronii pe abdomen sau ├«n zona costal─â, stresul este unul din factorii ce contribuie intens mai ales la apari┼úia psoriazisului sau a altor boli de piele.

Abdomenul ├«nflamat pe l├óng─â problema constipa┼úiei poate ascunde ┼či simptome ale ficatului gras sau noon-alcoolic. F─â un test de analize printre care ┼či o ecografie abdominal─â pentru a te asigura c─â ficatul t─âu nu este afectat, iar ├«n caz contrar ia m─âsuri pentru a trata problema.